Április 26-án dönt a WHO a Sinopharm-vakcina sürgősségi felhasználásáról

2021. április 22. 20:31

A szervezet az EMA-val együtt május 10-től pedig a Szputnyik V gyártási eljárását is vizsgálja.

2021. április 22. 20:31
null

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) szakértői május 10-én kezdik meg közösen az Európai Gyógyszerügynökség (EMA) szakértőivel a Szputnyik V Covid-19 elleni védőoltás gyártási eljárásának vizsgálatát – jelentette be csütörtökön a WHO.

– közölte az ENSZ egészségügyi szakosított szervezete a Reuters hírügynökség megkeresésére.

A WHO és az EMA közös szakértői csoportja jelenleg az orosz Gamaleja intézet által kifejlesztett Szputnyik V megfelelő klinikai gyakorlatát ellenőrzi – tette hozzá a WHO.

A világszervezet szakértői április 26-án tárgyalják a Sinopharm kínai gyógyszergyár védőoltását a sürgősségi felhasználásra jóváhagyott vakcinák listájára történő esetleges felvétel szempontjából. Ezt követi május 3-án a Sinovac kínai gyógyszergyár vakcinájának a vizsgálata.

– közölték.

A WHO eddig a Pfizer/BioNTech, az AstraZeneca/Oxford és a Johnson and Johnson vakcináját hagyta jóvá, elfogadva azok biztonságosságát és hatásosságát, útmutatót nyújtva ezzel az egyes országok gyógyszerfelügyeleti szerveinek.

(MTI)

Nyitókép: Greg Baker / AFP

Összesen 56 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
nempolitizálok
2021. április 23. 14:42
Csak félévet késtek.
hentes
2021. április 23. 11:45
Máj. 10? De ráérnek ezek.
balbako_
2021. április 23. 08:10
Érdekes, ha az ember beteg szétrohadt tüdővel kapkod a levegő után milyen örömmel tölti el, hogy a gyógyszere amivel ezt az állapotot elkerülhette volna MAJD vizsgálatra kerül ámbár az EU-ban még akkor sem...
certus
2021. április 23. 00:01
Mindenesetre megdöbbentő, hogy a baloldal és holdudvara még most sem adta fel az elbizonytalanítás taktikáját. Holott erre semmilyen ténybeli alapjuk nincsen. Szégyen.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!