Életeket sodort veszélybe, de tovább praktizálhat a román „csodadoktor”

2021. március 22. 20:25

Pár nap alatt lett a vírus- és maszktagadók hőse Flavia Groşan orvosnő, aki azt állítja, legalább ezer koronavírus-fertőzöttet gyógyított meg a saját receptje alapján.

2021. március 22. 20:25
null

A múlt hét óta új nemzeti hősük akadt a román vírus- és maszktagadóknak egy nagyváradi tüdőgyógyász személyében, aki azt állítja, legalább ezer olyan pácienst gyógyított meg egy általa kitalált kezeléssel, akik koronavírus-fertőzéssel keresték fel a magánrendelőjét.

Flavia Groşan állítása szerint:

hatalmas hibákat követnek el a fertőzötteket ellátó kórházakban, ahol a halál fenyegeti a pácienseket”

maszkos oxigénterápiára” pedig semmi szükség nincsen. Állításait nem bizonyította, az orvostársadalom ezzel szemben egyhangúlag kétségbe vonta azokat.

Amikor az etikai bizottság elé kellett állnia, „hívei” virágokkal várták (lásd: videó) az épület előtt. Végül szankciók nélkül megúszta tetteit, váradi rendelőjében tovább praktizálhat.

Összesen 45 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Tobzy
2021. április 06. 02:25
Még valami eszembe jutott, ez szigorúan orvos szakmai kérdés, a doktornő állításait lehet cáfolni vagy megerősíteni a szakmának, egzakt módon. A legújabb cikkek szerint a román orvosi kamara nem cáfolta meg a doktornőt, nem tiltotta el, és nem büntette meg! Innentől erősen közügy, ami elsősorban alapellátó orvosokra helyez felelősséget, mert ha ez egy hatásos terápia több közül, és valóban van a korházi protokollban hiba.... ami gondolom nemzetközi....hm megér egy misét, még a mandinernek is! Azzal egyetértek hogy nem szabad aláásni az orvosokba vetet bizalmat, de mi van ha tájékoztatta a szakmát, és tettek rá magasról hm? Nem volt más választása mint a nyilvánossághoz fordulni...Béres Józseffel és az őt támogató orvosokkal hogy is volt? Van még egy fontos kérdés, hány százaléka gyógyult és hány százaléka halt meg az általa kezelt betegeknek? Erre sem kaptunk választ, ellenben rengeteg tendenciózus trehány, csúsztatás szagú kijelentést olvashattunk, a különböző sajtótermékekben, én várom a fejleményeket! https://www.erdely.ma/a-nagyvaradi-roman-doktorno-esete-az-erdelyi-magyar-mediaval-szakacs-arpad-irasa-az-erdely-ma-portalnak/
Tobzy
2021. április 06. 00:41
A kérdést nem tudom eldönteni, de csalódott vagyok a mandiner ezen cikke miatt, nem nagyon mentek a dolog után, átvettek egy tendenciózusan megírt cikkből, és írtak egy teljesen egyoldalú véleményt a nő bűnös! Nem vagyok orvos, csak kérdeznék. 1. Ha elismert tüdőgyógyász, akkor hogy lett egy csapásra sarlatán? 1. Elolvastam a fenti hozzászólók elküldött linkjeit magyarul, elolvastam az eredeti román cikket fordítóval, részletesebben leírja a terápiáját, adatokkal, módszerekkel. 3. És ma szembe jött ez; https://www.erdely.ma/a-nagyvaradi-roman-doktorno-esete-az-erdelyi-magyar-mediaval-szakacs-arpad-irasa-az-erdely-ma-portalnak/ Hát kedvenc újságom, most mi újság?!? És mi van ha igaza van, a doktornőnek, tényleg rossz a protokoll bizonyos része? Többet várok a mandinertől!!!
Kis Gergely
2021. március 28. 14:07
1: 1989-ben Temesváron egy lelkész, most Nagyváradon egy orvos ad reményt. 2: A 'Mandiner' folyóirat első száma még reményt keltő, tisztes újság volt. Remény itt is van.
Hurka
2021. március 23. 08:08
Nálunk miért nincs ilyen orvos?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!