Dokkolt a Cygnus típusú teherűrhajó a Nemzetközi Űrállomáson

2021. február 22. 17:11

Dokkolt a Cygnus típusú teherűrhajó hétfőn a Nemzetközi Űrállomáson (ISS) – közölte a NASA amerikai űrkutatási hivatal a Twitteren.

2021. február 22. 17:11
null

A Northrop Grumman amerikai konszern által gyártott teherűrhajó a kísérleti eszközök mellett három és fél tonna utánpótlást, a többi között élelmiszert és űrsétákhoz szükséges felszerelést szállított az ISS legénységének.    

 

 

A személyzet nélkül repülő, automatizált teherűrhajót szombaton indították az Egyesült Államok keleti partján található Wallops Island kilövőállásról.    

A NASA új ismereteket remél a kísérletektől egyebek között azzal kacsolatban is, hogy a hosszantartó missziók milyen kihatással lehetnek a legénység szervezetére. Az utánpótlás átrakodását követően a Cygnusra átviszik az utóbbi hetek hulladékát.

A nem újrahasznosítható teherűrhajó a hulladékkal együtt később el fog égni belépéskor a Föld légkörében.

(MTI)

Fotó: NASA, Youtube

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!