Kihallgatták Ivanka Trumpot

2020. december 03. 19:49

A vádak szerint Donald Trump elnöki beiktatásakor pénzügyi előnyökhoz juttatta saját magáncégeit.

2020. december 03. 19:49
null

Eskü alatt hallgatták ki Donald Trump leköszönő amerikai elnök lányát, Ivanka Trumpot azon vádak kapcsán, miszerint az elnök 2017-es beiktatásakor rosszul használtak fel nonprofit pénzalapokat. Az Egyesült Államok fővárosa, Washington DC főügyésze, Karl Racine azért indított pert, mert azt állítja, hogy Donald Trump ingatlancégei és más üzleti szervezetei visszaéltek állami pénzeszközökkel a család meggazdagodása érdekében.

A vád szerint Donald Trump washingtoni szállodáját állítólag „durván túlfizették” amikor hivatalos eseményeknek adott otthont.

Ivanka Trump, akit állítása szerint 5 órán át hallgattak ki az ügyben, válaszul egy tweetben megosztott egy e-mailt, amelyben azt javasolta a szállodának, hogy „méltányos piaci árat” állapítson meg. 

 

 

„Ez a »vizsgálat« egy újabb politikai indíttatású támadás, ami a bosszúállásról és az adófizetők dollárjának pazarlásáról szól” – mondta. A Fehér Ház az ügyet nem kommentálta, viszont az elnöki beiktatást végző bizottság megjegyezte, hogy kiadásaikat független könyvvizsgálók nézték át, és egyetlen dollár jogszerűtlen elköltését sem állapították meg. 

A vádak szerint 2017-ben, Donald Trump beiktatásakor az elnök beiktatásáért felelős szervezet, az 58. Elnöki Beiktatási Szervezőbizottság összedolgozott a Trump családdal, hogy egy kapcsolódó rendezvény kapcsán túlfizessék a washingtoni Trump International Hotelt. A vád szerint a szervezet 300 000 dollárt fizetett egy, 2017 január 20-án, Donald Trump beiktatásának estéjén rendezett fogadásért, melyet az elnök három felnőtt gyermeke, az ifjabbik Donald, Eric és Ivanka tartottak. 

A vádkeresetet benyújtó államügyész, Karl Racine szerint: „Washington DC törvénye előírja, hogy a nonprofit szervezetek pénzeszközeiket csak eleve meghatározott közcéljaikra használják fel, nem pedig magánszemélyek vagy vállalatok javára.” A per során egymillió dollárt szeretne behajtani az államügyész a Trump Hotelen, ezért idézték be a három Trump-testvért, Donald Trump nejét, Melániát és az elnök barátját, Thomas Barrack Juniort, aki a Beiktatási Bizottságot vezette. 

A Beiktatási Bizottságokat minden alkalommal a megválasztott elnök nevezi ki, és a beiktatási ünnepségekért, valamint az ehhez kapcsolódó eseményekért és tevékenységekért felelnek. A Bizottság korlátlan adományt tud elfogadni, többek között vállalatoktól is, de minden adományt be kell jelenteni a Szövetségi Választási Bizottságnak (FEC), amely ellenőrzi azok törvényszerű elköltését. Ezeket az adományokat nem lehet magáncélra elkölteni, csakis a Bizottság eleve meghatározott közcéljait lehet velük finanszírozni. Donald Trump, 58. Elnöki Beiktatási Szervezőbizottsága 107 millió dollárt gyűjtött össze, ez a valaha volt legnagyobb ilyen összeg a FEC adatai szerint.

Összesen 19 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
I_Isti
2020. december 04. 10:39
Persze, hogy kitől fogadott el a szent Barack Obama pénzt, azt nem vizsgálják, mert az nem fontos...
diós guba
2020. december 04. 09:15
Mekkora a szárnyának a fesztávolsága? Igazi büszke sasmadár. A verebeknek esélyük sincs vele szembe.
figyelő4322
2020. december 04. 05:04
Washington DC főügyésze?? Washingtonban nincs olyan, a helyi lakosság által választott politikus, aki ne egy vérmes, főleg fekete Demokrata politikus lenne. Nem lehet csodálkozni, hogy ez a Carl Racine, egy Haitin született néger, most ilyen koncra ácsingózik. Most úgy gondolja, hogy megjött az idő a Trump család szétverésére... Vajon miért várt ezzel idáig? Hiszen ezek az adatok már rendelkezésére állnak jó ideje... Hamlet, valami bűzlik Amerókában!
Pangea
2020. december 03. 22:43
Hunter Biden ügyét mélyen eltemették. Merev kuss van. 4 évig nyomoztak a választási csalás miatt. Most egy perc alatt lett minden rendben a választással,és aki mást mond összeesküvés hívő és hazudik.... Komisz ,gazember világ jön.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!