Meghalt a Samsung elnöke

2020. október 25. 08:15

Li Kun Hi 78 éves volt.

2020. október 25. 08:15

Meghalt 78 éves korában a Samsung elnöke, Li Kun Hi – tudatta a dél-koreai óriásvállalat vasárnap. A konszern tájékoztatása szerint Li mellett volt családja, köztük fia, a Samsung alelnöke, a vállalatot már ténylegesen évek óta irányító Li Dzse Jong is. Linek kulcsszerepe volt abban, hogy apja tésztagyárából Dél-Korea egyik legnagyobb vállalata lett, amely ma már elektronikai termékek piacától a hajóépítésen át a biztosítási és építőipari szektorban is meghatározó.

Lu Kun Hi hat éve kórházban volt, amióta szívroham érte. A halált bejelentő közleményben a vállalat azt írta róla, hogy valódi látnok volt, aki egy helyi vállalkozásból világraszóló, innovatív céget és a gazdasági egyik hajtóerejét hozta létre. „Öröksége örökkévaló” – húzta alá közleményében a Samsung. Li hatalmas vagyont hagy örököseire. A Forbes 2017-es becslése szerint a Li-örökség a 16 milliárd dollárt is elérheti.

(MTI)

Összesen 2 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Nehidd El
2020. október 25. 10:44
"A Forbes 2017-es becslése szerint a Li-örökség a 16 milliárd dollárt is elérheti." Kevesebb, mint Sorosnak. Pedig LKH sikeres termékekkel árasztotta el a világot, a másik meg gyakorlatilag csak káoszt teremtett mindenhol, rombolásban, lebontásban utazott.
Rugo
2020. október 25. 10:05
Nyugodjék békében. Magyarországnak is sok ilyen embere lenne szüksége, akik látják a lehetőséget a jelen adottságaiban.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!