Goldman Sachs: Biden fölényes győzelme jót tenne a gazdaságnak

2020. október 06. 14:39

Demokrata győzelem esetén 2000 milliárd dolláros mentőcsomag kerülhet ki a gazdaságba, számol be róla a Portfolio.

2020. október 06. 14:39

A közvélemény-kutatások jelenlegi állása elképzelhető, hogy Joe Biden „kék hullámmal” nyeri az amerikai elnökválasztást, a képviselőház és a szenátus demokrata irányításával pedig komoly gazdasági kilábalás veheti kezdetét – vélik a Goldman Sachs közgazdászai, amelyről a Portfolio számol be.

Ha Biden valóban fölényesen nyer, egy újabb stimulációs csomag elfogadásának esélyei jelentősen megnőnek: január 20 után egy alsó hangon is 2000 milliárd dolláros mentőcsomag kerülhet ki a gazdaságba – vélik a Goldman közgazdászai a Business Insider szerint. A stimulussal a gazdaság rövid távú növekedése szinte biztos lenne, hosszabb távon pedig az infrastruktúrára, klímára és egészségügyre szánt költések szavatolnák a gazdaság további növekedését.

A megnövekedett állami beruházások a Goldman szerint ellensúlyoznák a Biden által növelni tervezett társasági adó gazdasági hatásait.

(Portfolio)

Összesen 43 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
rókabácsi
2020. október 07. 09:53
az emberek meg le vannak szarva a kapitalisták által!
confitür
2020. október 07. 08:37
Ha Biden nyer. Csakhogy nem nyer mert az amerikaiak nem hülyék. Persze a pénzeberek Bident szeretnék,bábunak. Adnának is 2000 milliárdot,hogy konzerválják a demokrata párt hatalmát. Bízom a választók bölcsességében,és Trumpra fognak többen szavazni.
Bukik a Zorbán
2020. október 06. 18:59
A Goldman Sachs szerint Amerikában a bolsevizmus beköszönte kívánatos. Tényleg megbolondult a világ. Ráadásul nem is akármilyen győzelmet kell aratnia szerintük a söpredéknek, hanem fölényest...
Kristály
2020. október 06. 18:49
Mennyi lesz a kamat pár hónap múlva???? 10xnagyobb a gazdagok fel, csoringerek le.A cumi a levegőben.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!