Rekordösszegért kelt el a Gandhinak tulajdonított szemüveg

2020. augusztus 21. 22:38

Gandhi valószínűleg száz évvel ezelőtt ajándékozta a szemüveget az eladó nagybátyjának Dél-Afrikában.

2020. augusztus 21. 22:38
null

260 ezer fontért (mintegy 100 millió forintért) kelt el egy Mahatma Gandhinak (1869-1948) tulajdonított szemüveg egy nagy-britanniai árverésen. Az aukciósház illetékesének közlése szerint a szemüveg becsértékét jóval alacsonyabb összegben, 4-6 millió forintnak megfelelő fontban határozták meg.

A kerek, aranyozott szemüveg új tulajdonosa azonban nem lehet teljesen biztos abban, hogy valóban az indiai függetlenségi mozgalom vezéralakjáé volt korábban a látássegítő eszköz.

Gandhi valószínűleg száz évvel ezelőtt ajándékozta a szemüveget az eladó nagybátyjának Dél-Afrikában. A férfinek fogalma sem volt a szemüveg valós értékéről, az aukciósház munkatársának azt mondta, kidobja a szemétbe, ha nem tudnak vele mit kezdeni.

Szakértők szerint az ajándékozás helye és ideje, valamint a szemüveg stílusa is arra utal, hogy valóban Gandhié lehetett. Mahátma Gandhi ráadásul ismert volt arról, hogy dolgokat csak úgy elajándékozott.

(MTI)

Összesen 5 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
I_Isti
2020. augusztus 22. 14:26
És? Legalább made in People Repubic China?
Sróf
2020. augusztus 22. 07:57
Gandhi szegénységi fogadalmat tett, lemondott a vagyonáról, most pedig néhány Gandhi-rajongó versenyt licitál egy nyomorult szemüvegre, ami talán az övé volt, és az egyik százmillióért veszi meg, csak hogy birtokolhasson egy lényegében teljesen értéktelen tárgyat. Gandhi biztos lájkolná ezt... (Ja, nem.)
Trüpéma
2020. augusztus 22. 00:18
Beteg emberek, szükségük van szemüvegre, mert nem látnak.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!