Hongkongban kizártak több demokráciapárti jelöltet a parlamenti választásokból

2020. július 30. 11:33

Előző nap első ízben vettek őrizetbe Hongkongban aktivistákat az új nemzetbiztonsági törvény alapján.

2020. július 30. 11:33

Hongkongban kizártak 12 demokráciapárti jelöltet a szeptemberi parlamenti választásokból – közölte csütörtökön a különleges közigazgatású kínai terület kormánya, és több kizárt képviselő hevesen bírálta az intézkedést mint a szabadságjogok elleni újabb támadást. A kormány közölte, hogy a választási bizottság élvezi a támogatását. A kizártak között van Joshua Wong ismert hongkongi ellenzéki is. A bizottság közlése szerint további jelölteket is kizárhatnak majd.

Előző nap első ízben vettek őrizetbe Hongkongban aktivistákat az új nemzetbiztonsági törvény alapján, felbujtás vádjával – jelentette a helyi sajtó. Úgy tudni, 16 és 21 év közötti diákokról van szó. A rendőrség szerint a csoport a közösségi médiában tett ilyen tartalmú kijelentéseket a nemzetbiztonsági törvény hatálybalépése óta.

(MTI)

Összesen 5 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
olajfa1
2020. július 30. 12:36
Ezt hogyan kommentálja a Duan Jielong Kínai nagykövet úr?
Kristály
2020. július 30. 11:50
Példa értékű,aki nem tud viselkedni az ne kerüljőn be a parlamentbe ne legyen joga az nem csürhe telep.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!