Éric Zemmour is Orbán Viktor mellett foglal állást

2020. április 03. 20:15

Orbán Viktor mellett foglal állást az egyik legismertebb európai politikai elemző – írja az Origo.

2020. április 03. 20:15

Hogyan mondtak le szabadságjogokról az emberek a koronavírus idején és hogy ez egyáltalán nem zavarja a magukat haladónak tartó médiumokat, erről gondolkodik Éric Zemmour, világhírű francia politika elemző a Le Figaróban. Zemmour az egyik legolvasottabb, legsikeresebb európai esszéista. Új írásában egyértelműen Orbán Viktor mellett foglal állást. A magyar miniszterelnök bírálóival kapcsolatban úgy véli, hogy azok a szálkát észre veszik más szemében, de saját szemükben a gerendát sem – írja az Origo.

A portál hozzáteszi: Zemmour írását azzal indítja, hogy a Daily Telegraph konzervatív brit napilap volt az egyetlen („End of Freedom” című írásában), amely kritizálta Boris Johnson március 21-i döntését, amellyel a brit miniszterelnök kijárási korlátozásokat vezetett be. Franciaországban, ahol az egyéni szabadságjogok tiszteletben tartása kevésbé fontos tradíció, mint az Egyesült Királyságban, teljes egyhangúság volt a szabadságjogok korlátozásában.

„Még nem tartunk ott, hogy az ellenszegülőket feljelentjük, de már nem vagyunk ettől messze sem, hiszen drónokkal figyeltetjük a kijárási korlátozások betartását. Emmanuel Macronnak ugyanakkor sikerült erővel nyitva hagyni az ország határait, a nyitott európai határok ideológia miatt” – idézik az ironikusan fogalmazó filozófust.

Összesen 28 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
VerdbenekhyKeményFarkas
2020. április 04. 13:32
Hol is állt ez a jóember Orbán mellé? A kijárási korlátozások mellé állt, nem az örök időkre szóló orbáni teljhatalom mellé!
cutcopy
2020. április 04. 06:52
A járvány elvonultával majd újra lehet írni, hogy melyek az erős országok..
998877
2020. április 04. 00:42
A magyarok bíznak Orbán Viktorban és a Fideszben. Számíthatunk rájuk!!
popzene
2020. április 03. 22:07
Ez az ember konkrétan azok közé a jobbos futóbolondok közé tarozik, akik szerint hülyeség a kijárási tilalom (mint korábban Bencsik meg Orbán).
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!