Így áll most a koronavírus-helyzet a világban

2020. március 31. 19:14

Kövesse a Johns Hopkins Egyetem térképén!

2020. március 31. 19:14

Számok, infografikák, világtérképek a Johns Hopkins University intézeti adatbázisában. A honlapon nem csak világtérképet, de folyamatosan frissülő adatokat is találunk arról, hogy hány regisztrált megbetegedés, haláleset és felépülés történt.

A statisztikákat az Egészségügyi Világszervezet adatai alapján teszik közzé, de az amerikai, európai és kínai egészségügyi intézményekkel is kapcsolatban vannak. Szerepelnek rajta a magyarországi és a régiós adatokkal is.

A térképet a friss adatokkal itt találja.

Összesen 23 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
nick89
2020. április 01. 10:05
Lélegeztetőgépre került egy koronavírusos magyar háziorvos https://index.hu/belfold/2020/03/31/haziorvosok_eszkoz_ellatas_mullercecilia_torveny_ellentmondas/ @indexhu által
illiberator
2020. április 01. 07:23
Az ábra félrevezető. MOST Kínában már alig van beteg.
tolan
2020. április 01. 06:10
A legjobb a szlovák helyzet: 353 fertőzött, 3 gyógyult, 0 halott! Vagy nagyon tudnak valamit, vagy hazudni is nagyon tudnak...
annamanna
2020. április 01. 00:00
Elolvastam két hosszabb lélegzetvételű szöveget: 1. Update tanulmány a Corona vírussal kapcsolatos tudományos és tudománytalan állításokról - a pánikeltésről http://www.tamasidr.hu/update-tanulmany-a-corona-virussal-kapcsolatos-tudomanyos-es-tudomanytalan-allitasokrol-a-panikeltesrol/ 2. Egy svájci orvos a Covid-19-ről https://swprs.org/egy-svajci-orvos-a-covid-19-rol/ A lényegük, hogy gyakorlatilag nincs semmiféle komoly veszélyhelyzet, amit látunk, azt egyes területek (kínai, olasz stb) nagyon erős légszennyezettsége okozza (az idős betegek körében). Minden egyéb totális elmebaj, társadalmi pánik. Nincs semmiféle veszélyhelyzet az átlagemberek számára. Inkább talán pszichésen, gazdaságilag, mentálisan, politikailag stb vagyunk túlfeszítve, azért zuhant bele a társadalom ilyen villámsebesen a pánikba, aminek gyakorlatilag nincs semmi oka. A semmin verjük a habot. Nem volna szabad tovább fenntartani a pánikot, a vészhelyzetet, mert az reálisan nem létezik. Az egyetlen előnye ennek, hogy kevesebbet autóznak az emberek és kevesebben baleseteznek, meg picit tisztul a levegő. Meg picit pihennek. Ez az előny, a kár viszont felmérhetetlen, mert nulla okból vannak hülyítve a népek. A vírus olyan veszélyes, mint a nátha. Ott jelenthet veszélyt, ahol állandóan nagyon szennyezett a levegő, és ott is csak a beteg öregek és az öngyilkos fiatalok halnak bele.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!