Greta egy 27 éves beszédből nyerte az ihletet?

2019. október 02. 09:07

Az American Thinker szerint a svéd tini napokkal ezelőtt elmondott beszéde kísértetiesen hasonlít egy 1992-es beszédhez, amit szintén egy kislány mondott el.

2019. október 02. 09:07

A honlap szerint több mint negyedszázad után egy kanadai kislány, név szerint Severn Cullis-Suzuki mondta el azt a beszédet, ami öt percre lecsendesítette a világot. Nem túlzás, ezt a címet adták a videónak, amit fent nézhet meg.

A videón Cullis-Suzuki, egy japán-kanadai kislány arra kéri a riói Föld-csúcs résztvevőit, hogy változtassanak a dolgokon, ahogy a környezettel szemben viselkednek. Különben is, ezért utazott több mint ötezer mérföldet több társával együtt. Ismerős, nem?

Ha valakinek ezután még nem esett volna le a hasonlóság a szöveg és az előadásmód között, annak a Deutsche Welle német közmédium csinált egy összehasonlító videót, „akkor és most” jeligére.

Ebben megszólal a most már felnőtt Severn is, aki megerősíti, sokat felismer akkori énéből Grétában, de mint hozzáteszi, a fiatalok ezt nem magukért csinálják, hanem az elkövetkezendő generációkért is, ezért náluk a morális felsőbbrendűség.

Úgy tűnik, hogy a kedden általunk pedzegetett Lisa Simpson-kapcsolódás mellett Severn Cullis-Suzukival is össze lehet kapcsolni a szeptemberi ENSZ-beszédet.

”How dare you?”

Összesen 181 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Peter8811
2019. november 07. 12:42
A kislány nem néz ki Suzukinak inkább egy Skodának.
syphax
2019. október 07. 04:40
"NINCSEN INGYEN LEVES, INGYEN EBÉD, MINDEN FALAT AMIT EGY EMBER LENYEL, VALAKINEK VALAHOL "X" FORINTNYI, VAGY EURÓNYI PÉNZÉBE KERÜL.!"--MONDTÁK AZOK--UGYANAZOK, PÉLDÁUL KUNCZE GÁBOR, LENDVAI ILDIKÓ SATÖBBI SATÖBBI, AKIK MOST--GRÉTA THURNBERG-GEL EGYÜTT--KÉZZEL-LÁBBAL AZT SZÓNOKOLJÁK: LEGYEN MINDEN EMBER SZÁMÁRA MINDENÜTT EURÓPÁBAN KÖTELEZŐ(?!) ALAPBÉR--MINDENTŐL FÜGGETLENŰL. MOST(!) KUNCZE, MEG LENDVAI ILDIKÓ SZÁMÁRA ÉRDEKTELEN AZ, HOGY MILYEN FORRÁSBÓL, MILYEN MUNKÁBÓL, VAGYONBÓL, VAGY ISTENTUGGYA MIFENÉBŐL KELETKEZIK-ERED AZ A PÉNZ, AMIT KIFIZET EGY-EGY EURÓPAI ÁLLAM ÁLLAMKINCSTÁRA AZOKNAK, AKIK SOHA NEM DOLGOZTAK, SOHA EGY PICULÁT BE NEM TETTEK SEMMILYEN "KÖZÖSBE"--ONNAN MINDÉG CSAK KIVETTEK, ERRE-ARRA-AMARRA. MOST EGYSZERŰEN AZT MONDJÁK ÉPPEN A LIBERÁLISNAK MONDOTT KÖZGAZDÁK: EGY BIZONYOS ÖSSZEG EURÓPÁBAN "MINDENKINEK JÁR"--FŐLEG AZ AFRIKAIAKNAK, ÁZSIAIAKNAK--AKIK VALAHOGYAN, IGY-ÚGY IDEGYÜTTEK-IDEKÓDOROGTAK. RENDBEN! VAGY NEM IS ANNYIRA NAGYON RENDBEN! DE AKKOR KORÁBBAN UGYAN MIÉRT SZÓNOKOLTAK ARRÓL: "NINCS INGYEN LEVES SENKINEK!"
kaltran
2019. október 03. 20:12
Ez a pöcs (hiába lány, ez csak egy pöcs) nem ér meg két egész sort sem. Uff!
néhai Ch.Pilot
2019. október 02. 23:16
Schmitt Pált valami hasonlóért vontátok kínpadra. Kettős a mérce a Vigyázó Ferenc utcában! Csórikám! :-)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!