Muszlim viseletbe öltöznek a kanadai fiatalok

2019. szeptember 02. 13:50

A muszlim gyakorlatokat a személyiség fejlődésének tekintik, mint a jóga vagy a meditáció.

2019. szeptember 02. 13:50

Kanada francia nyelvű Quebec tartományában az az új tendencia figyelhető meg, hogy a nem muszlim fiatalok iszlám szokásokat és ünnepeket vesznek át – írja a lapresse.ca nyomán a breitbart.com.

Az új jelenséget először Géraldine Mossière antropológus fedezte fel, aki olyan fiatalokat, többnyire nőket talált Montrealban, akik a muzulmán negyedekben és kávézók közelében élnek és elkezdték az iszlám gyakorlatot anélkül, hogy valaha is hivatalosan muszlimmá váltak volna.

Mossière szerint az általa megismert alanyok mindent megtettek, egészen a sertés hús tilalmától a ramadán iszlám szent hónapjának ünnepléséig.

Ezek olyan fiatalok, akik az iskolában olyan kulturális keveréket tapasztaltak meg, amely elősegíti bizonyos kulturális hiedelmek integrálódását. Időnként a muszlim barátaik felé történő szolidaritás jegyében teszik ezt. Azok, akik nem tértek át, a muszlim gyakorlatokat személyes fejlődésnek tekintik, mint például a jóga vagy a meditáció”– állította Mossière.

Egyes nők valóban megtérnek az iszlámhoz, és Mossière azt állítja, hogy a vonzerő a tradicionálisabb női szerepek keresésének vágyából származik, és azt sugallja, hogy ők magukat Quebecinek és muzulmánnak tekintik. Egyfajta „tiszta iszlámot” tesznek magukévá, amely mentes a patriarchális eredetétől.

Az iszlámot a régi családi modellhez való visszatérésként látják, amiben szerintük nagyanyáik is éltek. Könnyen magukévá tudják tenni azt az iszlámban gyökerező felfogást, miszerint az anya és a feleség szerepe szent és Isten által elismert” – tette hozzá Mossière.

(képünk illusztráció)

 

 

 

 

 

Összesen 54 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
fogas paduc
2019. szeptember 03. 12:35
Így kell a nőket helyesen megverni: https://dzsihadfigyelo.blogstar.hu/2019/04/05/igy-kell-helyesen-verni-a-feleseget-az-iszlamban-katari-szociologus-video/71116/
Selamat
2019. szeptember 03. 09:09
Sajnos annyira kiürült a nyugati közösségi együttélés, hogy onnét főleg a nők, odacsapódnak bárhová ahol valódi, pláne ha mellé még szerető közösséget is találnak. S mivel a nyugati szellemiségből a liberális gondolkodás teljesen kiirtotta a keresztényi közösségeket, hát ahhoz fordulnak amit még nem járattak le előttük a libsik. A muzulmán közösségek, meg annak valóban egymásra figyelő női tagjai adva vannak, és ettől kezdve annyi. Ez már most látható, hogy az női érzelmeikben is kiégett nyugati nők tömegével fognak a muzulmán női közösségekbe járni, majd oda tartozni.
nyugalom
2019. szeptember 02. 20:04
Rettentő vicces! - azt gondolják?
kaltran
2019. szeptember 02. 19:54
Ehhez a képhez feltétlenül vegyék hozzá a legmodernebb cuccokban dzsaló muszlim családapákat, mögöttük szinte mint ha pórázon vezetnék feleségeiket talpig burkában Ha ez Kanada új iránya (stílusosan szólva) keresztet vethetünk az országra. Aztán levágják a fejünket.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!