Hídról lógtak a Greenpeace-aktivisták

2019. szeptember 13. 11:53

Az akció után több résztvevőt is rendőrök vittek el.

2019. szeptember 13. 11:53

Látványos és veszélyes akcióval tiltakozott a Greenpeace Texasban, a fosszilis üzemanyagok felhasználása ellen – számol be az Euronews.

A mintegy tucatnyi aktivista a houstoni csatorna felett lévő Fred Hartman hídról lógott le, vörös és narancs színű szalagokkal. Az akció idejére a híd és a csatorna forgalmát is lezárták. A rendőrség nem avatkozott be a tüntetésbe, a helyszínen az aktivisták biztonságáról is gondoskodtak.

Elég sok mentőakciót csináltunk már ezeken a vizeken, sokan haltak meg itt úgy, hogy leugrottak a hídról. Ez egy olyan veszély, amit most nem kockáztatnánk” – mondta Tim Navarre, Harris megye seriffhelyettese.

A környezetvédők Houston kikötőjével szemben függesztették magukat a hídra. A kikötő az Egyesült Államok egy legnagyobb petrolkémiai ipari területe. Az akció után több aktivistát is rendőrök vittek el.

Összesen 19 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Harangláb
2019. szeptember 17. 08:15
Nálunk valami Árok Kornél csinálta ezt a fidesz "diktatúra" elleni küzdelem jegyében...:)
III. Öreg Banya
2019. szeptember 16. 07:20
Kretén állatok, dögöljenek meg.
Mich
2019. szeptember 15. 11:34
Nem volt senki, aki megkönyörült volna rajtuk és levágja őket a kötélről...?!
sozlib_abschaum
2019. szeptember 13. 20:21
A címet olvasva már attól "féltem", hogy szaud arábiában egy hidra akasztották öket.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!