Vizsgálatot indít a FIFA a szerbeket hergelő svájci-albán focisták ellen

2018. június 24. 12:17

Granit Xhaka és Xherdan Shaqiri a kétfejű albán sast mutogatva ünnepelték a góljukat, a két játékos provokáció miatt kétmeccses eltiltást is kaphat.

2018. június 24. 12:17

Vizsgálatot kezdeményezett a szerbeket albán sassal hergelő albán származású svájci játékosok, Granit Xhaka és Xherdan Shaqiri ellen a FIFA - adja hírül az Index.

Svájc a két játékos góljaival fordított a szerbek elleni csoportmeccsen, a svájci-albán focisták a kétfejű albán sast mutogatva ünnepelték a góljukat. A két játékos provokáció miatt kétmeccses eltiltást is kaphat. A FIFA emellett közölte, két másik ügyben is vizsgálódnak: a szerb szurkolók között politikai és sértő jelképeket láttak a lelátón, valamint és elbírálják a szerb szövetségi kapitány, Mladen Krstajic meccs utáni kijelentését is, miszerint a meccs bíróját a hágai nemzetközi bíróságra kellene küldeni.

A svájci-albán focisták sajátos gólöröméről szóló publicisztikánkat ezen a linken olvashatják.

 

Összesen 83 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
yes_we_can
2018. június 25. 02:42
Nácik. De ki fogja kapni a kártérítést?
brekker
2018. június 24. 23:54
Egyszerűen nem értem, hogy ezt a liberálfasiszta hülyeséget jobboldali gondolkozású emberek helyeselni tudják. Miért ne lehetne valaki svájci állampolgár és ezzel együtt albán nemzeti érzelmű? Miért ne állhatna ki mellettük egy német nemzetiségű, szintén sváci állampolgár csapatkapitányként?
farkasflori a vizicsoda
2018. június 24. 22:18
https://index.hu/sport/futball/2018/vb/2018/06/24/a_fifa_tudott_az_orosz_valogatott_futballista_doppingeseterol_de_nem_tett_semmit/ A FIFA elhallgatta az összes orosz futballista doppingesetét
luzitanxaver
2018. június 24. 22:13
És Lichtsteiner? (Amúgy mint minden sérelmipolitika-alapú konfliktusnál, igazságot tenni itt is lehetetlen, lévén hogy olyan nincs.)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!