Új víztisztító technológiát fejlesztettek ki Kínában

2018. május 07. 08:36

Az új technológia rövidesen kereskedelmi forgalomba kerülhet.

2018. május 07. 08:36

Új membránanyagot fejlesztettek ki kínai tudósok, amely hatékonyan szűri ki a sót a vízből és más víztisztítói funkciói is vannak. Az erről szóló tanulmányt a Science tudományos magazin közölte pénteken.

A Csang Lin professzor vezette kutatóprogramban, amely a Csecsiang Egyetemen folyt, nanoméretű buborékokból és csövecskékből álló membránt állítottak elő. A szűrőn háromszor-négyszer gyorsabban folyik át a víz, mint a víztisztításra használt korábbi, hagyományos membránt alkalmazó vízszűrőkön.

Csang az emlősök vizet és tápanyagot felszívó beleihez hasonlította a membrán működését. 

A tudós szerint az új membránnak számos felhasználási lehetősége akadhat a házi víztisztításban, az ipari szennyvíz kezelésében és a víz sótartalmának kiszűrésében.

Az új technológia rövidesen kereskedelmi forgalomba kerülhet.

(MTI)

Összesen 5 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Kerdesemvan2020
2020. április 19. 20:16
Szerintem egy otthoni használatra szánt vízdesztilláló készülék is tökéletesen megfelel ilyen célokra és azzal teljesen tiszta desztillált vizet, H2O-t kapunk. Ilyenekre gondolok például: https://www.homedestiller.hu/ Annyira nem kell bonyolult, meg drága technológia ehhez szerintem, egy vízdesztilláló a legegyszerűbb módja ha tiszta vizet akarunk szerintem.
Vakfolt
2018. május 07. 14:01
Érdekes mellékhatása a membránnak - az állati bélhez hasonlóan - hogy böfög és fingik is.
fogd a pénzt és kuss
2018. május 07. 09:40
na, ezt honnan lopták, az ufóktól?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!