Három nappal a lövöldözés után fegyvervásár nyílt Floridában

2018. február 19. 12:15

A 12 év alatti gyerekek ingyenesen látogathatták a fegyvervásárt.

2018. február 19. 12:15

A floridai diákok szombat este fáklyás felvonulást szerveztek a fegyvervásárlást szabályozó törvények szigorítása érdekében, vasárnap pedig valamennyi országos televízióban hallatták hangjukat. Szerdára országos menetet terveznek Washingtonban, a fegyvervásárlás korlátozását követelve. „Az imádság és együttérzés nem elég, a kormányzati tisztségviselőknek cselekedniük kell, vagy mondjanak le” – fogalmazott egyikük a CNN hírtelevízióban.

Eközben, a 17 ember halálával járó iskolai lövöldözés után 3 nappal hosszú sorokban álltak az emberek a Parklandtól 75 kilométerre rendezett fegyverkiállításon és vásáron. A kiállítás szervezője azt mondta, nem érti a felháborodást, régóta tervezték a rendezvényt, amelyre 12 ezer látogatót várnak – írja a Mirror.

A hétvégi Guns Show-ra 13 dollár volt a belépő, de a 12 év alatti gyerekek ingyenesen látogathatták a fegyvervásárt.

A kiállításon kapható az az AR-15-ös gépkarabély is, amivel a parklandi ámokfutó 17 embert gyilkolt meg. A 19 éves fiú, miután megfelelt a fegyvervásárlás előtt szükséges biztonsági teszten, legálisan vásárolta a fegyvert.

(MTI,Mirror, fotó: MTI/EPA/Cristobal Herrera)

Összesen 38 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Zokni
2018. február 20. 15:29
"Három nappal a lövöldözés után fegyvervásár nyílt Floridában" - írják. Hiába. A halál nem áll meg.
kispufi
2018. február 20. 11:44
hja kérem, kutyaharapást szőrivel.
teljesenertelmetlen
2018. február 20. 08:27
Nem normálisak.
balbako_
2018. február 20. 06:57
Ha valaki netán hasonló vérfürdőt fontolgatna nehogy gyilok híján legyen! Elvégre demokrácia vagy bolhacirkusz!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!