Így léphet túl fehérségén

2017. december 20. 09:22

Érzékenyítő tréninget tartottak a Michigani Egyetemen a fehér dolgozók számára.

2017. december 20. 09:22

A Michigani Egyetemen egy konferencia keretében arról tartottak tréninget a dolgozóknak, miként kezelhetik „fehérségüket”, hogy alkalmasabbak legyenek a társadalmi igazságosságért folytatott harcra – írja a College Fix.

A tréning módszerét Sherry Watt dolgozta ki, aki szerint azért is szükséges az ilyen irányú képzés, mert egyeseknek sokszor az is nehezen megy, hogy felismerjék a fehérségükből fakadó kivételezett helyzetüket. Vannak akik minimalizálni próbálják, mások pedig egyenesen tagadják, a tényt, hogy fehérként kivételes előnyöket élveznek – állítja Watt.

Összesen 57 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Petykabá
2017. december 21. 09:43
ez már egyenesen nyílt rasszizmus, esetleg nem akarnak érzékenyítő táborokat nyitni?
forsteandretredjemann
2017. december 20. 14:03
Libtard. És fokozható.
izo1210
2017. december 20. 13:55
A résztvevők kaptak ajándékba egy zsebtükröt, hogy ha bárhol, bármikor felsőbbrendűségi érzésük támad, azt leköphessék.
Nuttika
2017. december 20. 13:41
Nem érzem úgy, hogy fehérként kivételezett lennék. Nem kapok egyetemi felvételin plusz pontot, mert fehér vagyok, nem tudok rikácsolni a médiának, hogy mert fehér vagyok. Emellett könnyen leégek a napon, mert nagyon fehér bőröm. (Ráadásnak érzékeny is, érzem is, mennyire kivételesen JÓ ez....) Állandóan rasszista jelzőt kapok, mert fehéren nacionalista nézeteim vannak és még katolikus hitűnek is vallom magamat. Egészen pontosan hol is van ebben a kivételezett helyzet?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!