Bűnösnek vallotta magát Trump egykori, oroszokkal tárgyaló tanácsadója

2017. december 02. 18:17

Bűnösnek vallotta magát Michael Flynn, Donald Trump volt nemzetbiztonsági tanácsadója – közölte az InfoRádió pénteken. Flynn elismerte, korábban hamisan tanúzott illetve elmondta, hogy Trump még elnökjelöltként az oroszokkal való kapcsolatfelvételre utasította.

2017. december 02. 18:17

Hamis tanúzás vádjában bűnösnek vallotta magát Michael Flynn, Donald Trump amerikai elnök volt nemzetbiztonsági tanácsadója – közölte pénteken az InfoRádió. A Flynn elleni nyomozás vádja az volt, hogy hazudott az FBI-nak Szergej Kiszljakkal, a volt orosz nagykövettel fenntartott kapcsolatairól. A vádirat szerint Trump embere szándékosan hamisan tanúzott januárban, mikor azt állította, hogy nem egyeztetett Kiszljakkal az Oroszország ellen elrendelt szankciókról 2016 decemberében – írják. 

Flynn elismerte bűnösségét a hamis tanúzással kapcsolatban, valamint vádalkut kötött a nyomozókkal. Ezen felül hajlandó tanúvallomást tenni arról, hogy Trump még elnökjelöltként az oroszokkal való kapcsolatfelvételre utasította – írja az oldal az ABC News értesüléseire hivatkozva. 

A Fehér ház még pénteken elhatárolódott az egykori tanácsadótól – közölte a HVG. Trump személyesen is felszólalt az ügyben szombaton, a korábbival azonos álláspontot képviselve. „Amit kimutattak, az nem összejátszás...Egyáltalán nem volt összejátszás” – állította az elnök az ABC szerint. Ennek ellenére számos találgatás indult el azzal kapcsolatban, hogy kik lesznek az ügy következő esetleges vádlottjai – írja az Euronews, akik szerint „megindulhat a lavina a Fehér Házban”.

Összesen 36 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Sipi2
2017. december 04. 12:07
Fake news. http://www.bbc.com/news/world-us-canada-42214214 Jó lett volna, ha ezt is lehozza a Mandiner, nem csak az álhírt!
polnemkor
2017. december 03. 17:18
Érdekes hogy a mandiner mindeddig tartózkodott beszámolni erről a bombahírről:http://www.atv.hu/kulfold/20171203-akkorat-kamuzott-trumprol-az-abc-ujsagiroja-hogy-bezuhant-a-tozsde
Anonymtalan
2017. december 03. 10:00
Ha már csak a mandiner az ABC által leközölt, hírt teszi csak közzé, akkor illene egy amolyan "Javítócsomagban" hozzá fűzni, azt is, hogy a hírben az ABC riportere meghamisította Flynn vallomását/szavait. http://www.foxnews.com/entertainment/2017/12/02/abc-news-suspends-brian-ross-over-serious-error-in-trumpflynn-report.html
antioxi
2017. december 03. 09:22
Az amerikai soros-kommandó (demokratának álcázva magukat) megpróbálják újra és újra levadászni Trumpot. Nem fog sikerülni nekik. Trump kitölti a mandátumát és újra meg fogják választani. ps: Aki nem hiszi, nézze meg az usa népszerűségi adatokat
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!