Így változtatta meg a melegházasság Nagy-Britanniát

2017. szeptember 15. 15:38

Folyamatos támadásoknak vannak kitéve a keresztények, amióta engedélyezték Nagy-Britanniában a melegházasságot – véli a Spectator szerzője.

2017. szeptember 15. 15:38

Szeptember 12. és október 27. között postai úton szavaznak az ausztrál állampolgárok az azonos neműek házasságának engedélyezéséről. Ennek alkalmából a Spectator ausztrál kiadásának szerzője, David Sergeant számbavette, mi történt Nagy-Britanniában LMBT- és genderügyben azóta, hogy a tory David Cameron kormánya 2012-ben legalizálta a melegházasságot.

Kirekesztő névmások

Az azonos neműek házassága által jelentett „haladásra” építve Theresa May brit kormányfő javaslatot tett arra, hogy töröljék el a hivatalos nemváltoztatás előtti orvosi konzultáció kötelezettségét. A londoni tömegközlekedési vállalat betiltotta az olyan „heteronormatív” szavak használatát, mint hölgyeim és uraim, miközben egyes egyetemeken rosszabb osztályzatokat adnak azoknak, akik nem a gendersemleges névmásokat használják.

Sergeant rámutat arra, hogy az ígéretek ellenére, miszerint a hívőknek nem kell megtagadniuk a meggyőződéseiket a melegházasság bevezetése miatt, egyre többen követelik, hogy az anglikán egyház változtassa meg hozzáállását a melegek irányában. Justine Greening egyenlőségügyi miniszter kijelentette, hogy az egyháznak lépést kell tartani a modern időkkel, az Alsóház elnökének elméletileg semleges tisztségét betöltő John Bercow pedig úgy véli, hogy csak akkor lesz valóban egyenlő a házasság, ha a templomban is mindenki egybekelhet.

Az egyházi iskolákat is támadják

Sergeant felidézi egy pünkösdista házaspár esetét is, akiktől a brit Legfelsőbb Bíróság megtagadta, hogy még több gyereket fogadjanak örökbe, mivel tradicionális nézeteket vallanak a homoszexualitásról. Hiába ismerte el a bíróság, hogy szerető környezetet biztosítanak a korábban adoptált gyermekeik számára, úgy ítélték, hogy a szexuális orientációval kapcsolatos egyenlőség követelménye felülírja ezt a szempontot.

Az azonos neműek házasságáról szóló parlamenti szavazást megelőzően ürüléket dobtak egy, a melegházasságot ellenző konzervatív képviselő házára, gyermekei halálos fenyegetéseket kaptak, iskolájuk címet pedig közzétették az interneten. Több keresztényt elbocsátották állásából, miután a legalizálás ellen foglaltak állást. Egy észak-ír cukrászda tulajdonosait elítélte a bíróság, mivel nem voltak hajlandók olyan tortát készíteni, melyre a melegházasságot üdvözlő feliratok kerültek volna. A National Trust nevű műemlékvédelmi szervezet arra kötelezte az önkénteseit, hogy szivárványszínű kitűzőt tegyenek fel, az ezt megtagadókat pedig félreállították.

Sergeant szerint már a három éveseknek szóló tévéműsorok is „genderfluiditást” tanítanak, azoktól a szülöktől pedig, akiket elriaszt a „kielégítő” pornófogyasztást és maszturbációs technikákat taglaló szexuális felvilágosítás, megtagadják a jogot, hogy kivegyék gyerekeiket az osztályból. Még az egyházi iskolákat is támadják: Louise Casey kormánytanácsadó elfogadhatatlannak tartja, hogy a katolikus iskolák homofóbok és melegházasság-ellenesek legyenek.

Összesen 189 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Kossuth
2017. szeptember 18. 12:32
No, ez a diktatúra, nem az, ami Magyarországon van. Ha egy, az emberi természettől idegen dolgot nem fogadnak el, akkor állásból való elbocsátás, bírósági ítélet, halálos fenyegetés, egyéb retorziók várnak az emberre. Mondjuk ha Bajnai maradt volna 2010-ben, már itt is ez lenne!
Rugo
2017. szeptember 17. 09:00
"a tory David Cameron kormánya 2012-ben legalizálta a melegházasságot" *** a konzervatív David, az úriember - akinek az apja még sikeres zsidó üzletember volt
szekula
2017. szeptember 16. 19:48
Nagyon helyes. Rettegjen csak minden heteró férfi. Mert halálra lesz baszva seprűnyéllel! Inkább előbb, mint utóbb! Wáháháháháháhá (sátáni kacaj)
balsors
2017. szeptember 16. 17:46
És még mondja valaki, hogy nincs szükség baltás agysebészekre.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!