Bevándorlókat toborozna az Apple-vezérigazgató

2017. szeptember 21. 08:35

„Nagyon aggresszív tervem lenne – nem csupán pár embert engednék be, hanem egyenesen újakat toboroznék.”

2017. szeptember 21. 08:35

Tim Cook, az Apple vezérigazgatója a Bloomberg Globális Üzleti Fórumán elmondott beszédében a migrációs helyzetet korunk legnagyobb ügyének tartja – a beszédről a CNN készített videót.

A vezérigazgató szerint mindez arról szól, hogy „képviseljük-e még az amerikai értékeket” és „emberek vagyunk még-e egyáltalán”. Az illegális bevándorlók pedig véleménye szerint jobban szeretik Amerikát, mint sok amerikai: „idejöttek, csak ezt az országot ismerik, ez az otthonuk, és ha beszélgetünk velük, kiderül, hogy mélyen szeretik Amerikát. Bárcsak mindenki ennyire szeretné Amerikát ebben az országban!” 

Cook megjegyezte, a bevándorlóknak van munkájuk, fizetnek adókat, és egyszerűen „csodálatos emberek”. Éppen ezért elfogadhatatlan az illegális bevándorlók gyerekeit támogató DACA-program Trump által tervezett megszüntetése. „Ez nem politikai kérdés” – tette hozzá.

„Ha én lennék az elnök, azt akarnám, hogy minden okos ember az országomba jöjjön, mett ők munkahelyeket teremtenek, és a munkahelyek hozzák létre meg ebben az országban a lehetőségek hazáját, ahol mindenki boldogulhat, ha keményen dolgozik” – szögezte le Tim Cook.

Konklúzióként az Apple-vezér elmondta, szerinte több bevándorlóra lenne szükség: „nagyon aggresszív tervem lenne – nem csupán pár embert engednék be, hanem egyenesen újakat toboroznék.”

Összesen 91 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
balsors
2017. szeptember 22. 16:26
http://www.portfolio.hu/vallalatok/napok-ota-utik-az-apple-t.262933.html
tango47
2017. szeptember 22. 11:54
Hiányzik Steve Jobs!
Box Hill
2017. szeptember 22. 10:59
„Ha én lennék az elnök, azt akarnám, hogy minden okos ember az országomba jöjjön,..." A régi jó Übermensch elmélet újratöltve.
br-o
2017. szeptember 22. 08:52
A nagyon okos embereket eddig is vízummal vitték Usákiába. Cook virtue signallinggal bűnözőket véd.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!