Duterte: Kim Dzsongun egy löttyedt hülye

2017. augusztus 03. 11:59

Veszélyes játékot játszik és ostoba is – mondta el véleményét Kim Dzsongunról Rodrigo Duterte. A távol-keleti régió épségét fenyegeti az észak-koreai vezető viselkedése – tette hozzá szerdai, hivatalnokoknak tartott előadásán a Fülöp-szigetek elnöke.

2017. augusztus 03. 11:59

Egy ostoba, löttyedt fejű ember, aki veszélyes játékokat űz – jellemezte Rodrigo Duterte, a Fülöp-szigetek elnöke Kim Dzsongunt szerdán tartott előadásában. A hivatalnokoknak tartott eseményen az államfő a nemrégiben nyilvánosságra hozott hírekre reagálhatott, melyek szerint Észak-Korea nukleáris fegyverzetével már az Egyesült Államokat is eléri. 

Duterte véleménye szerint Kim Dzsongun törekvéseit meg kell állítani, mert ha hibát követne el, azt a távol-Kelet bánná. Megszólalása néhány nappal előzi meg a most készülő találkozót, melyen 27 nemzet hivatalnokai (többek közt Ausztrália, Kína, India, Japán, Oroszország, USA, Észak-Korea) ülnek össze Manilában. 

A fülöp-szigeteki államfő már korábban is kritizálta Kim Dzsongun nukleáris törekvéseit, mostani felszólalása pedig itt tekinthető meg.

 

Összesen 11 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Django
2017. augusztus 03. 16:19
A fülöp szigeteken polgárháború dúl, lassan anarchiába süllyed az egész ország, de mégis Kim Jong Un lenne a hülye?
annamanna
2017. augusztus 03. 15:32
Nahát pont ez az, hogy a Távol-Keletnek össze kéne tartania, és semmi szükségük ilyen kakukktojásra. A közös érdekeik szerintem erősebbek, mint az, hogy egymást gyöngítsék egy ilyen szarkupaccal, tehát hogy Kína és Dél-Korea egymás ellen játsszanak. Inkább fogjanak össze és szüntessék be ezt a bábállamot, tegyenek rendet és közösen erősödjenek.
még fokozza
2017. augusztus 03. 13:37
Kispufinak nagyon titkos bunkerrendszerre van szüksége.
zakar zoltán béla
2017. augusztus 03. 13:12
Érdekes emberek, de Duterte sokkal eszesebbnek tűnik...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!