Felére csökkent a nyugati férfiak spermiumszáma

2017. július 25. 22:17

Egy világ körüli kutatás szerint a spermiumok száma kevesebb mint felére csökkent a nyugati világban élő férfiak körében 1973 és 2011 között – írja a Financial Times.

2017. július 25. 22:17

Kevesebb mint felére csökkent a spermiumok száma a nyugati férfiakban 1973 és 2011 között egy kutatás szerint. A Financial Times beszámol arról: a Jeruzsálemi Zsidó Egyetemen dolgozó Hagai Levine vezetésével működő kutatócsoport négy évtizednyi spermium-tanulmányt vizsgált át.

A mintegy 7500 kutatás szerint a spermakoncentrációban 52,4 százalékos, a spermák számában 59,3 százalékos csökkenés volt tapasztalható a hetvenes évekbeli számokhoz képest az észak-amerikai, európai, ausztrál és új-zélandi férfiak körében. 

Dr. Levine szerint a korábbi tanulmányok rámutatnak arra: a környezeti és életmódbeli hatások, a terhesség alatti kémiai behatások, a dohányzás, a stressz és a túlsúlyosság is hozzájárulhatnak a spermiumok számának csökkenéséhez.

Észak-Európában a férfiak 15 százalékának túl alacsony a spermiumszáma, és ez a jövőben még rosszabbul alakulhat.

Mivel a nyugati férfiak spermiumszáma csökken, és a nyugati nők egyre inkább a már korlátozottabb termékenységű harmincas éveikben vállalnak gyermeket, a nyugati társadalmakban egyre több akadály hárul a természetes fogantatás elé.

Összesen 117 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
ÁlcanélküliÜrügymutyiszter
2017. július 26. 14:34
Nekem van elég, adok belőle szívesen, na persze nem akárkinek :D
TAVIROZSA
2017. július 26. 14:31
Aggodalomra semmi ok, már ott vannak a jó spermiumszámot produkáló "donorok" !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
dream killer
2017. július 26. 13:42
Egészséges nemzeti érzület nélkül, nem lehet rendes spermát termelni. Ez evidencia.
Amondó
2017. július 26. 12:43
Mi ebben a meglepő? A feminizmusnak nevezett nőellenes mozgalom a nők visszataszítóvá tételében jeleskedik. A pestisként terjedő gender elméletek a nemi jellegek kilúgozásában serénykednek. A média, a politika, az igazságszolgáltatás totális erőbedobással törekszik arra, hogy férfiakból köcsögöt neveljen. A drogok, gyógyszerek, vegyiparilag kotyvasztott élelmiszerek pusztító hatása felmérhetetlen. A migrációnak számos oka van, de legsúlyosabb indíték a férfiak nélkül maradt európai lányok és az afrikai fiúk egymásra találása. A szenzációhajhász bulvármédiában szexuális zaklatásként tálalt kis sztorik valójában nem egyebek, mint egy kontinentális léptékű násztánc megnyilvánulásai.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!