Trump megpróbálhatott leállíttatni egy nyomozást

2017. május 17. 08:51

James Comey menesztett FBI-igazgató feljegyzései szerint Trump azért kérte tőle, hogy állítsa le a menesztett Michael Flynn elleni vizsgálatot.

2017. május 17. 08:51

Megpróbálhatott befolyásolni egy folyamatban lévő FBI-nyomozást Donald Trump. Az FBI néhány napja váratlanul menesztett igazgatója, James Comey erről feljegyzést is készített – értesült a The New York Times. Eszerint az amerikai elnök egy februári találkozón azt kérte Comeytól, hogy állítsa le a vizsgálatot az elnök menesztett nemzetbiztonsági tanácsadójával, Michael Flynn-nel szemben.

Flynn egyébként egy nappal az FBI-igazgató és az elnök Fehér házi találkozója előtt mondott le, miután kiderült, hogy félrevezette Mike Pence alelnököt és a Fehér Ház magas rangú tisztségviselőit az orosz nagykövettel folytatott januári megbeszéléseinek tartalmáról.

A Fehér Ház időközben cáfolta, hogy Trump a nyomozás leállítását akarta volna elérni az iroda akkori vezetőjénél. Az FBI nem kommentálta a The New York Times értesülését.

Jason Chaffetz a képviselőház ellenőrző bizottságának republikánus elnöke közölte, hogy egy héten belül bekér minden feljegyzést, melyet Comey a Trumppal való találkozóiról készített.

 

 

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!