FBI-nyomozás: Trump veje is célkeresztbe került

2017. május 20. 09:32

Az elnökválasztási Trump-kampány és Oroszország kapcsolatát vizsgáló FBI-nyomozás során egy elnökhöz közelálló személy került a középpontba. Az amerikai sajtó szerint Ivanka Trump férje, Jared Kushner az illető.

2017. május 20. 09:32

A The Washington Post című lap pénteki információi szerint állítólag Donald Trump amerikai elnök egyik jelenlegi, magas rangú tanácsadója is a Trump-kampány és Oroszország közti vélt kapcsolatokkal foglalkozó FBI-vizsgálat célkeresztjébe került. 

A The Washington Post nem közölte a tanácsadó nevét, csak annyit rögzített: az elnökhöz „közelálló” személyről van szó és jelenleg is a Fehér Házban dolgozik. A lap szerint a Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) tanúként kívánja meghallgatni a tanácsadót. Egy másik lap, az Independent azonban tudni véli, hogy Donald Trump lányának, Ivankának férjéről, Jared Kushnerről van szó, aki Donald Trump főtanácsadója. Sőt, a New York Magazin egyik munkatársa – állítása szerint – négy különböző forrásból is megerősítette ezt a hírt.

Korábban már kiderült, hogy Trump első nemzetbiztonsági – és alig három héttel a kinevezése után lemondásra kényszerített – tanácsadója, Michael Flynn kapcsolatban állt és az elnök tudta nélkül többször is egyeztetett Oroszország Washingtonban akkreditált nagykövetével, valamint az RT orosz tévétársaságtól honoráriumot is kapott egy oroszországi rendezvényen való részvételéért. Az is kiderült, hogy Donald Trump választási kampányának első menedzsere, Paul Manafort korábban szintén orosz cégek és politikai tényezők tanácsadójaként dolgozott. 

Donald Trump mindig cáfolta, hogy a választási kampányban valamiképpen összejátszott volna Oroszországgal demokrata párti vetélytársa, Hillary Clinton veresége érdekében. Szerdán, amikor az igazságügyi minisztérium kétpárti egyetértéssel Robert Mueller volt FBI-igazgató személyében különleges ügyészt nevezett ki az elnökválasztás állítólagos orosz befolyásolási kísérletének vizsgálatára, Donald Trump közleményben hangsúlyozta: a vizsgálat megerősíti majd, hogy nem volt „összejátszás” választási kampányának munkatársai és orosz tisztségviselők között. 

(MTI/Independent)

Összesen 31 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
egysegelem
2017. május 20. 14:28
Trump nem huzza ki a 4 evet.
békalepcse
2017. május 20. 11:46
Lassan ébred Amerika, egy zsidó nemzetbiztonsági kockázat mindig.
KannibálTatárÚr
2017. május 20. 11:12
Úgy jár, mint Nixon. Rá is találtak egy apróságot, ami még csak büntethető sem volt, de végül lemondott. Reagan minimálisan drogok kereskededelmét segítette, ami nagy bűntett, de kijelentették őt a legjobb amerikai elnöknek a háború után. Amerika eladósodása is az ő bűne. A dollárbizniszbe viszont nem avatkozott. Azt meghagyta a dicsérőinek. Orbánnal szemben hasonlóan viselkednek. A határkerítés, CEU egyetem, migránskvóta olyan apróságok, amiket normális ember észre sem vesz, mert ez Mo. belügye, ott meg a kormány, parlament dönt. Ennek ellenére nyugati demokratáink piszkoskodnak - az mo.-i megbízottjaik segítségével.
kálmi
2017. május 20. 10:32
Az amerikai jón ép ugyancsak a tyúkszemére lépett a pénzügyi köröknek. Nem is nyugszanak, míg vagy így vagy úgy, de el nem teszik az útból Trumpot. Gyakorlatuk van már ebben.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!