Nincs jogunk másokat kioktatni

2016. július 22. 13:03

Nem gondolom, hogy jogunk lenne másokat kioktatni. Egyszerűen nézzük meg, hogy mi történik az országunkban. Hogyan fogunk másokat kioktatni, amikor az emberek hidegvérrel lelövik a rendőreinket?

2016. július 22. 13:03
Donald Trump

Erdoğan közel 50.000 embert küldött börtönbe be vagy bocsátott el, tanárok ezreit elbocsátotta, sokakat bebörtönzött a katonaságból és a rendőrségből, sokakat elbocsátott a bíróságokból. Ez zavarja Önt? Inkább egy erős embert látna, aki erős szövetséges is, vagy valakit, aki többre tartja a polgári szabadságjogokat, mint Mr. Erdogan? Nyomást helyezne rá, hogy a jogállamiságot gyakorolja?

Azt gondolom, hogyha a polgári szabadságjogokra kerül a szó, a mi országunknak nagyon sok problémája van, és úgy vélem, nagyon nehéz nekünk bevonódnunk más országok ügyeibe, amikor nem is tudjuk, hogy mit csinálunk és nem látjuk tisztán, hogy mi történik a saját országunkban. Súlyos gondjaink vannak, amikor rendőröket az utcán lőnek le, amikor felkelések vannak, amikor van egy Fergusonunk. Amikor van egy Baltimore-unk. Amikor mindez folyik az országunkban  más problémáink vannak és úgy gondolom, hogy ezekre a problémákra kell fókuszálnunk. Amikor a világ azt látja, hogy mennyire rossz az Egyesült Államok és mi elkezdünk a polgári szabadságjogokról beszélni, akkor nem gondolom, hogy nagyon jó hírnökök lennénk.

Szóval arra utal, hogy ön nem mondaná, mint ahogy Bush elnök, a legutóbbi Bush elnök mondta, hogy a demokrácia és szabadság terjesztése az alapja a külpolitikájának. Azt mondaná »Szövetségesekre van szükségünk és nem fogjuk kioktatni őket, hogy mit csinálnak a saját határaikon belül«.

Szövetségesekre van szükségünk.

És a kioktatás a határaikon belül?

Nem gondolom, hogy jogunk lenne másokat kioktatni. Egyszerűen nézzük meg, hogy mi történik az országunkban. Hogyan fogunk másokat kioktatni, amikor az emberek hidegvérrel lelövik a rendőreinket. Olyan sok nehézségünk van az országunkban most, hogy nem hiszem, hogy most agresszívnak kéne lennünk, és lehet hogy eljön az idő amikor sokkal agresszívabbak lehetnénk ez ügyben, és csodálatos lenne agresszívabbnak lenni. De nem vagyunk olyan pozícióba, hogy agresszívabbak lehessünk. A saját zűrzavarunkon kéne úrrá lennünk.

(…)

Azt akarom kideríteni, hogy a NATO tagok, beleértve az új tagokat a Baltikumban, számíthatnak az Egyesült Államok katonai segítségére, amennyiben megtámadná őket Oroszország? És számíthatnak, arra hogy teljesítjük a kötelezettségeinket...

Ők teljesítették a kötelezettségeinket nekünk? Ha teljesítik a kötelezettségeiket, akkor a válasz: igen.

És ha nem?

Nos, a ha nemről nem beszélek. Annyit mondok, hogy most sok ország van, amelyik nem teljesítette a kötelezettségét felénk.

Összesen 126 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
vigyor
2016. július 24. 08:54
Nahát, ez eléggé rendben van.
Dénia
2016. július 24. 07:46
Az a baj, hogy ő sem, meg valószínűleg senki sem von mérleget abból Amerikában, hogy mi történt, és milyen instabilitást okozott a világban a Bush kormányzat által meghirdetett demokrácia-export. Az arab térség feldúlásának éppen most fogjuk meginni a levét mi itt Európában. Ukrajna a szakadékba zuhant, Oroszországgal meg kiélezték az amcsik újra a hidegháborút. Nem elég, ha csak befelé fordulnak és magukkal foglalkoznak inkább, hanem magukba is kéne szállniuk. Mert ha ez nem történik meg, akkor bármikor újra felszívhatják magukat, és feldúlhatják a fél világot újra.
Karbantartó9
2016. július 23. 17:35
Nincs bizony! Csak ezt el ne felejtsd! És akkor sem lesz, ha már nincsenek belügyi problémáitok! Elég volt a kéretlen demokráciaexportból!
2016. július 23. 11:40
Lehet, hogy Trump bölcsebb, mint amilyennek beállították?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!