Bild: A németországi menekültek többsége csak segédmunkára alkalmas

2016. július 21. 09:37

Csak segédmunkára alkalmas a bevándorlók többsége Németországban a szövetségi munkaügyi hivatal adatai szerint. A bevándorlók a „holnapután” munkavállalói, 15 év alatt tudnak a körükben 70 százalékos foglalkoztatottságok elérni.

2016. július 21. 09:37

Németországban a munkaerőpiacra belépett menekültek többsége csak segédmunkára alkalmas – írta szerdán a Bild című lap a szövetségi munkaügyi hivatal (BA) adataira hivatkozva.

A BA kimutatása szerint június végéig 297 ezer menekültet regisztráltak álláskeresőként. Csaknem 74 százalékuknak nincs szakmai képzettsége. Érettségivel csupán 25,8 százalékuk rendelkezik, és 36,8 százalékuknak semmilyen sincs vagy legfeljebb általános iskolai végzettsége van.

Az álláskereső menekültek 58 százaléka a BA besorolása alapján csak segédmunkásként kaphat állást, és mindössze 4 százalékuk alkalmas speciális, magas szintű szaktudást igénylő állás betöltésére – írta a Bild.

A holnapután munkavállalói

Legutóbb a Frankfurter Allgemeine Zeitung című lap készített összeállítást a menekültek munkaerőpiaci integrációjáról, a frankfurti tőzsde DAX-30 indexében jegyzett – a legnagyobb piaci tőkeértékű – részvénytársaságokat vizsgálva. Adatai szerint  az indexben szereplő társaságoknál június végén 54 menekült jogállású munkavállaló dolgozott, és a 30 cég által menekülteknek meghirdetett 2700 gyakornoki helyből 500-at töltöttek be.

A BA szakértőinek korábbi nyilatkozatai szerint a munkaerőpiacra belépő menekültek a „holnapután munkavállalói”, foglalkoztatottságuk nagyjából 5 év alatt éri el az 50 százalékot, 10 év alatt emelkedik 60 százalékra és 15 év alatt haladja meg a 70 százalékot.

Összesen 125 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Strassnoff Ignác
2016. augusztus 29. 09:35
Ha a törököket európainak tekinted. Különben erős tévedés.
Lumax
2016. augusztus 25. 19:11
Jó reggelt Németország! Ugye mi szóltunk egy éve? Ugye lenáciztatok? Ugye szar dolog szembesülni a valósággal? Hát...Isten veletek kedves német barátaink! Az utolsó német majd vegye le a keresztet a kölni dóm oltáráról.
Morgen
2016. augusztus 12. 02:04
Csakhogy, Tunya! Én megvetem azokat, akik talmi csillogásért elhagyják azt a hazát, amelyiknek a polgárai a segge alá tolták a tanulás lehetőségét. Nem tehetek róla, ilyen vagyok! (Nekem is volt nem egy ajánlatom, a páromnak is, de én nem akarok Angliában, vagy Németországban magyar lenni, de németté, vagy angollá sem akarok válni). Nekem ez az ország a fontos, tudom, hogy itt is mocskos minden, ugyanúgy, mint odakinn, de az enyéim között élek! Akik pártokban gondolkodnak, azok meg nyomják a süketet, mint te is.
választópolgár
2016. július 29. 01:08
Mengele asszony szerint ők fogják fellendíteni a német gazdaság versenyképességét: Tételesen: - az analfabéta afgán, pakisztáni, bangladesi hajléktalan bevándorlók fogják összeszerelni a mercedesket, bmwket és audikat. - a debilitás szintű IQ-val "rendelkező" kecskepásztor afrikaiak fogják a high tech siemens mágnesvasutat fejleszteni, - a vallási fanatikus, erőszakos, háborús traumatizált arabok pedig a német orvos és ápolóhiányt fogják hatékonyan enyhíteni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!