Így fürdetik a világ legidősebb állatát

2016. március 23. 10:38

Először fürdették meg a világ legöregebb állatát, Jonathant, a 184 éves óriásteknőst, hogy a közelgő uralkodói látogatásra előkészítsék. Terrorveszélyről ezúttal nincsen szó.

2016. március 23. 10:38

Az Egyesült Királysághoz tartozó Szent Ilona-szigeten élő hüllő mosdatását Joe Hollins helyi állatorvos végezte luffaszivaccsal, puha kefével és orvosi szappannal – tudósított a The Daily Telegraph online kiadása.

A nyugtatók hatása alatt Jonathan békésen rágcsálta a füvet, míg az orvos levakarta teknőjéről a majdnem két évszázad alatt rárakódott iszapot és madárürüléket. Hollins azért használt orvosi szappant, mert annak nincs maró hatása. Vigyázott, hogy a puha szivacs és a kefe meg ne sértse az óriásteknős páncélját.

Az egyórás fürdetésnek nem orvosi oka volt, Jonathant a brit uralkodóház egyik tagjának májusi látogatására készítették elő. Egy hónappal ezelőtt az óriásteknősnek speciális, magas kalóriatartalmú étrendet írtak elő, mert egészsége romlani kezdett. Jonathan akkor lett a világ legidősebb állata, amikor az előző csúcstartó, Harriet, egy galápagosi óriásteknős 2005-ben Ausztráliában elpusztult.

Összesen 8 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
alex44
2016. március 23. 22:55
Korából adódóan nem egy tini nindzsa harci teknőc.
Akitlosz
2016. március 23. 17:13
Jellemző, hogy nem a teknős érdekében fürdették meg két évszázad alatt először, ami önmagában is elképesztő hír, hanem csak mert jön valaki tüdőfejű megnézni. Ráadásul nem is akárhogyan nézi meg, hanem személyesen! Elképesztő, amit egyes emberek művelni képesek és műveltetni képesek másokkal, az alkalmazottjaikkal, ha és csak akkor, ha jön a "nagy ember". :-(
krutyifix
2016. március 23. 14:05
nem semmi... öregebb mint a morse távíró
kukorica-jancsi
2016. március 23. 13:01
Úgy látom, Jonathan szabadidejében teniszezni is szokott. A fürdetést, bár nem szereti, az uralkodóház iránti tisztelete jeléül bölcs nyugalommal viselte. További jó egészséget, Jonathan, tarts ki ebben az őrült világban.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!