Kiutasították, mert túl sokat dolgozott

2016. január 09. 11:21

Kiutasítottak Dániából egy kameruni egyetemi hallgatót, mert a tanulmányai mellett heti másfél órával több munkát vállalt takarítóként, mint amit törvény megenged. Egyeteme fel van háborodva.

2016. január 09. 11:21

Egyetem mellett takarítóként vállalt munkát egy kameruni férfi, aki villamosmérnöknek tanult Dániában. A kelleténél azonban többet dolgozott, heti 16 és fél órát, miközben a helyi törvények szerint egy külföldi diák legfeljebb 15 órát dolgozhat hetente. A jogszabály célja vélhetően az, hogy a munkavállalási céllal érkező külföldiek ne tanulmányi vízumért folyamodjanak. 

A férfi azzal védekezett fellebbezésében, hogy valóban voltak olyan hetek, amikor 90 perccel több munkája volt, de összességében, éves átlagban a heti munkavégzése nem haladta meg a megengedett keretet.

Marius Youbinak még két féléve lett volna a diplomáig, amit – úgy tűnik – nem szerezhet meg. Oktatási intézménye, az Aarhusi Egyetem igazságtalannak és túlzónak tartja a szorgalmas diákkal szembeni döntést. Mikor tudomást szereztek a határozatról, előre hozták Youbi több vizsgáját, hogy legalább a jelen szemesztert befejezhesse.

Összesen 68 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
1234
2016. január 10. 02:08
Nekem sem kell betartani a törvényeket, akár a Benes dekrétumokat sem??! Ejrópa, mikor írsz erről cikket a liberálbolsevik fasiszta újságokba?? Persze az afrikai olyan értékes, hogy ővele kivételt is kellene tenni, a magyarok pedig dögöljenek meg minél hamarabb, valamennyien, igaz?? A Dunát el lehet terelni, csak az bevándorló nehogy megharagudjon, igaz??
választópolgár
2016. január 09. 19:31
Miért is pont most jelent meg ez a hír? Az euronyúznak minden szava igaz. Annyival egészíteném ki, hogy szilveszterkor is afrikai és közel keleti villamosmérnök atomfizikus és orvostanhallgató egyetemisták csoportokba verődve európai őslakos lányokat raboltak ki és erőszakoltak meg, hálából a befogadásért. Európai állampolgár neked semmi sem jó?
választópolgár
2016. január 09. 19:26
Mindig nézd meg a hír eredőjét. Kinek az érdekét képviseli? Euronyúz... Kb mint az rtl "híradó" Ilyen átlátszó és életidegen de bizonyosan nem álatlános álhírekkel próbálják meg elfogadottá tenni európa lakosságcseréjét. A hír üzenete: Európai őslakos! A fekete takarít heyetted! És túldolgozza magát! Szégyelld magad!
egysegelem
2016. január 09. 18:15
Sajnalom, biztos tisztesseges ember, pont az ilyeneket kellene megtartani es a sok szemetet kidobni. Ezek a danok hihetetlen idiotak. Eleve mi a lofasznak kell szabalyozni, hogy ki mennyit dolgozhat? Nem dolgozhat valaki annyit amennyit akar? Es ha tulorazni akar, mert gyujt valamire? Mentek a picsaba.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!