Európában is megjelent a Zika vírus

2016. január 28. 09:38

Szakértők szerint nem kell félni a Zika vírus európai elterjedésétől, egyelőre csak néhány, korábban Dél-Amerikában járt férfi szervezetében mutatták ki a várandós nőkre rendkívül veszélyes vírust.

2016. január 28. 09:38

Rendellenesen kicsi koponyát, ezáltal agyi elváltozást okozó Zika vírus jelenleg komoly problémát jelent Dél-Amerikában. Olyannyira, hogy már felmerült olyan kérés: ne essenek teherbe a nők addig, amíg a járvány tart. 

A napokban ugyanakkor már Európában is megjelent az egyébként trópusi szúnyogok által terjesztett vírus, méghozzá egy korábban Dél-Amerikában járt dán férfi, illetve további három brit és tíz holland állampolgár szervezetében mutatták ki a vírust.

Szakértők szerint viszont nem kell tartani attól, hogy Európában elterjedne a vírus, mivel ez a szúnyogfajta nem él meg ilyen éghajlati körülmények között.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!