Amerikai elnökválasztás: George Pataki kiszáll

2015. december 30. 11:50

A magyar származású George Pataki, New York állam volt republikánus kormányzója bejelentette: kiszáll az elnökjelöltségért folyó küzdelemből. A republikánus párton belül így is tizenegyen maradtak, akik még küzdenek az elnökjelöltségért. Az egyik legnépszerűbb aspiráns, Donald Trump bejelentette, hogy januártól többször heti kétmillió dollárt is költ majd tévéreklámra: nem csak szimpatizánsainak, hanem riválisainak is üzenni fog.

2015. december 30. 11:50

George Pataki visszalépett, Donald Trump pedig felpörgeti a kampányát a republikánus elnökjelöltségért folytatott küzdelemben.

A magyar származású George Pataki, New York állam volt republikánus kormányzója kedden jelentette be: kiszáll az elnökjelöltségért folyó küzdelemből. Egyúttal reményét fejezte ki, hogy „a megfelelő embert választhatjuk majd elnöknek. Olyan valakit, aki képes összehozni bennünket, és aki megérti azt is, hogy a politikusoknak, beleértve az elnököt is, a nép szolgálóinak és nem leckéztetőinek kell lenniük. Bizton tudom, hogy Amerika legjobb idői még előttünk állnak” - mondta Pataki.

New York állam volt kormányzója elemzők szerint abban reménykedett, hogy mivel a 2001. szeptember 11-i terrortámadások idején ő állt az állam élén, erre a Republikánus Pártban mind a mai napig emlékeznek, és akkori politizálását pozitívan ítélik meg. Ám az elnökjelölt-aspiránsok tévévitáiban nem sikerült áttörést elérnie, és a közvélemény-kutatások sem igazolták reményeit. A politikus egyébként egyszer már átmenetileg felfüggesztette kampányát, akkor azért, mert a veje agyvérzést kapott. Visszalépésével a republikánus táborban pillanatnyilag tizenegy politikus küzd azért, hogy pártja elnökjelöltje legyen a jövőre esedékes elnökválasztáson.

A republikánusok egyik legnépszerűbb elnökjelölt aspiránsa, Donald Trump eközben bejelentette, hogy januártól hetente kétmillió dollárt fog költeni tévéreklámra. Amikor Trump és kampánycsapata eltervezte a 2015-ös esztendő kampányköltségeit, úgy döntött: összesen 25 millió dollárt költ televíziós reklámokra, s tart, ameddig tart, ennél többet nem áldoz rá. Ez a Fox televízió információi szerint januártól jócskán megváltozik. Az ingatlanfejlesztő milliárdos ugyanis legalább heti kétmillió dollárt szán televíziós reklámfilmekre, igaz, nem az esztendő mind az 52 hetében, de az év során többször is. 

Az első reklámok Trumpnak az amerikai társadalmat érdeklő-izgató legfőbb kérdésekre adott válaszairól szólnak majd, de kampánycsapata már jelezte: nem fukarkodnak a rivális republikánus politikusoknak szóló üzenetekkel és kritikákkal sem. „Ha megtámadjátok Trumpot, ő tízszer keményebben támad majd vissza benneteket” – fogalmazott a Fox televízióban az egyik tanácsadója. A Trump-csapat köztudomásúan egy nagy floridai reklámcéggel dolgozik együtt, de szerződést kötött több kisebb médiacéggel is.

 

Fotó: Scott Olson / Getty Images

Összesen 32 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Senye Péter
2015. december 31. 12:39
Kár. Számára Budapest legalább nem csak egy pont a térképen.
Gusztav12
2015. december 31. 01:30
Mr. Trumphoz ugyan semmi köze, de egy nagyon aktuális amerikai hír. Végre-valahára elkapták a rohadék nemi erőszakoskodó nigger Bill Cosbyt. Ez a kifejezetten gusztustalanul randa figura egy harmadosztályú színész volt Hollywoodban, amikor szerencséjére bekerült egy saját sorozatba, az un Cosby Showba. Itt egy gazdag, jómódú "orvost" játszott, ahol a család úgy élt, mint a fehérek. Visszatérő jelleggel kioktatta a közönséget, miképpen kell gyereket felnevelni. A hivatalos propaganda teljes erővel nyomatta a férget és kikiáltották "Amerika minta faterjának", akit ugye "mindenki szeret". A sorozattal szupermilliomos lett. Közben már a 70-es évek végétől kezdődően folyamatosan kábított el és erőszakolt meg 95%-ban fiatal fehér nőket. A nőket italba kevert szerrel kábította el, majd hosszú órákon át kéjelgett rajtuk. Volt olyan, hogy a nőt két napig is kábulatban tartotta. Nagyon sok nő, közöttük sok fekete is, panaszt is tett különféle rendőrségeken, de mint az ismeretes, ezek nem mertek a hírhedt díszniggerhez hozzányúlni. Minden feljelentési kísérlet kudarcba fulladt a négerrel kooperáló rendőrségek jóvoltából. Most azonban kiborult a bili, mert több, mint 5O nő tett vallomást ellene. Letartóztatták a gazembert. Vádat emeltek Bill Cosby ellen - 50 nő vádolja erőszakkal a négert. Első ízben emeltek vádat Bill Cosby ismert amerikai komikus ellen szexuális bántalmazás miatt, pennsylvaniai ügyészek egy 2004-es ügyet vizsgálnak. Az amerikai ügyészek azzal vádolják a 78 éves hírességet, hogy 2004 januárjában Philadelphia melletti lakásában elkábított és "szexuálisan megtámadott" egy nőt. A vádhatóság szerint idén új információk kerültek elő az ügyben, ezért adattak ki letartóztatási parancsot a komikus ellen. Több mint 50 nő állítja, hogy Bill Cosby, aki az amerikai televíziós sorozatok első fekete sztárja volt, az elmúlt évtizedek során bedrogozta és sok esetben (minden alkalommal) szexuálisan bántalmazta őt. Ha ezt egy normál, fehér ember követi el, garantált az életfogytiglan. Most a nigger csak hülyén vigyorog és kezdi kijátszani a rasszista kártyát. Ezt is megérte idehozni Afrikából!
Akitlosz
2015. december 30. 21:31
Jól álcázott cikk. Úgy tesz mintha George Patakiról szólna, de közben ugyanannyira szól Donald Trumpról. Ügyes.
Harangláb
2015. december 30. 16:50
Hová nőtte ki magát ez az amerikai demokrácia?! ...Több alkalommal heti 2 millió dollárt kell költenie annak, aki eséllyel akar elnök lenni...Ha meg nyer, akkor a kampány táskahordozóit nagyköveti posztokkal kell kifizetnie... :(
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!