Mégsem mehetnek férfi meccsekre a nők Iránban

2015. június 20. 11:55

A külföldieken és a hivatalos bírókon kívül egyetlen nő sem lehetett ott az Irán-USA férfi röplabda világkupa meccsen.

2015. június 20. 11:55

Bár a meccs előtt úgy tűnt, hogy a szövetség engedélyezi egy kisebb csoport női szurkoló jelenlétét az Irán-USA férfi röplabda világkupa mérkőzésen, végül a keményvonalasak nyertek, így csak külföldiek és a hivatásos női bírók lehetettek jelen a meccsen, még a női újságírókat se engedték be. 

Egy évvel ezelőtt nőjogi aktivisták egy csoportja úgy tiltakozott az eszement szabályozás ellen, hogy beültek az Irán-Olaszország férfi mérkőzésre. Az egyik aktivistát, Ghoncheh Ghavamit ezért öt hónap börtönbüntetésre ítélték.

Összesen 27 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Tábor Radosti
2015. június 22. 07:52
Femenesek miért nem mennek oda "tiltakozni"?
Tintamin
2015. június 21. 10:55
Ez az idiota iszlam banda is a baratunk, nem?...
ThunderDan
2015. június 21. 09:47
Amikor Vona még nem cukiskodott: https://www.youtube.com/watch?v=qR-ez_22pi8 Behívja az Iráni Forradalmi Gárdát, muhahahaha. És milyen szigorúan néz.
heep
2015. június 21. 07:47
Nekem csak egyetlen kérdésem van. A demokrácia, a faji/vallási/nemzetiségi/nemi egyenjogúság lángpallosú bajnoka, az USA, ilyenkor miért nem vonul le a pályáról és nem hajlandó, tiltakozása jeléül, lejátszani a meccset?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!