Janukovicsnak is vannak válságrendezési ötletei

2014. április 21. 16:32

Az ukrajnai válság rendezését célzó ötpontos tervet tett közzé Viktor Janukovics volt ukrán államfő. Szerinte előbb Ukrajna föderalizációjáról és államirányítási berendezkedéséről kell dönteni, és csak azt követően szabad elnökválasztást tartani. Az ukrán katonákat arra szólította fel, hogy ne engedelmeskedjenek a kijevi vezetésnek.

2014. április 21. 16:32

A megbuktatott korábbi ukrán elnök követelte, hogy a kijevi hatalom azonnal vonja vissza csapatait Kelet-Ukrajnából, ezen kívül a válság rendezését célzó ötpontos tervet tett közzé. Janukovics szerint a kijevi hatalom „egy lépésre áll a vérontástól, de úgy vélte, hogy a fegyverek bevetése Kelet-Ukrajnában már semmit sem változtat meg. Szerinte az ott élők millióit megsértették azzal, hogy terroristának nevezték őket.

Janukovics hazája katonáit és a különleges erők munkatársait arra szólította fel, hogy ne engedelmeskedjenek vezetésük bűnös parancsainak.

Janukovics közölte, hogy az orosz hírügynökségekhez eljuttatott ötpontos tervvel hazája szétesését és a polgárháborút akarja megakadályozni. Szerinte előbb Ukrajna föderalizációjáról és államirányítási berendezkedéséről kell dönteni, és csak azt követően szabad elnökválasztást tartani az országban.

A február végén Oroszországba menekült ukrán politikus továbbra is törvényes államfőnek tartja magát, és Moszkva teljes támogatását élvezi.

A Nyezaviszimaja Gazeta című független orosz napilap a múlt pénteken szakértőkre és a márciusban Oroszországhoz csatolt Krím-félsziget ideiglenes kormányzójának, Szerhij Akszjonovnak a véleményére hivatkozva azt írta, hogy Viktor Janukovics a közeljövőben visszatérhet Ukrajnába. Akszjonov szerint az ukrán hadsereg a törvényes elnöknek engedelmeskedik, aki így utasítást adhat az általa juntának nevezett kijevi vezetés őrizetbe vételére.

Összesen 19 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
pitypang1125
2014. április 22. 07:28
Alakul a molekula! Nemsokára az Ukránok megkapják saját Trianonjukat! Habár ők tehetnek a legkevésbé róla, de az összes tákolmány tolvaj államnak, országnak ezt kívánom! A Szerb már részlegesen megkapta,Jöhet a Szlovák, és a Román!
Csigorin
2014. április 21. 19:39
Innentol megvan a kijevi rezsimmel nem szimpatizalo katonaknak a jogalap hogy fellepjenek ellenuk. Tetszik nem tetszik, amig uj elnokot nem valasztanak addig a torvenyes elnok Janukovics.
Wazze
2014. április 21. 18:09
Nekem is! A tolvajok adják vissza amit elloptak, utána mindenki menjen a picsába a saját határai mögé! Hát ennyi!...
kjkj945
2014. április 21. 17:13
Katyusákkal?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!