Betiltották Oroszországban a másság propagandáját

2013. június 11. 17:20

Az orosz képviselőház (duma) kedden elfogadta az úgynevezett nem hagyományos szexuális kapcsolatok fiatalkorúak körében való „propagálását” tiltó törvényt, egyben szigorított a büntetési tételeken.

2013. június 11. 17:20

A jogszabályt harmadik, végső olvasásban tárgyalta az orosz törvényhozás alsóháza. Az 450 képviselőből 436-an szavaztak igennel, egy fő tartózkodott. Előzőleg a honatyák megszavazták, hogy az eredeti javaslathoz képest súlyosabb bírságokat szabjanak ki a törvénysértőkre.

A duma ugyancsak elfogadta azt a törvényt, amelynek alapján három évig terjedő szabadságvesztéssel sújthatják azt, aki megsérti a hívők vallásos érzelmeit. A jogszabály megszületésében a Pussy Riot orosz punkegyüttesnek a moszkvai Megváltó Krisztus-székesegyházban tartott tavalyi akciója is szerepet játszott.

Összesen 56 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
vigyor
2013. június 12. 06:42
Hogy a bánatban lehet propagálni a homoszexualitást?:-))))) Vazze, ha hozzám kiadványokkal, szemléltető táblákkal jönne két leszbikus, én akkor is a pasikat szeretném:-))))
qccqccqcc
2013. június 11. 23:43
Jézusom! Ha ezt a falunkban megtudják a parasztok....
ottapont
2013. június 11. 20:52
Az is jó húzás volt, hogy kitiltották az országból a matériát kavargató álcivileket.
Kronikas
2013. június 11. 19:48
Mi számít propagálásnak? "Buzulj te is!" vagy már az is elég ha tangában rúdtáncol egy gaymotoros? :-)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!