Kimentik végre a chilei bányászokat

2010. október 08. 09:34

A chilei haditengerészet tengeralattjáróinak parancsnoka elmondta: először a legtalpraesettebbeket, majd a betegeket, a legvégén pedig a fizikailag és lelkileg legerősebbeket fogják felszínre hozni a két hónapja beomlott bányából.

2010. október 08. 09:34

A bányaomlás már két hónapja történt. Ez alatt az idő alatt tanulmányozták a mélyben rekedt 33 chilei bányász egészségi állapotát és jellemét, ami alapján meg tudták határozni a felhozatal sorrendjét a 600 méteres mélységből. A várva-várt művelet előtt még orvosok és mentési szakemberek ereszkednek majd le hozzájuk. A kiszélesített mentőakna a tervek szerint szombatig éri el a bányászokat, ez után 2-10 napon belül megkezdődhet a mentés.

A chilei haditengerészet tengeralattjáróinak parancsnoka elmondta: elsőként a legalkalmasabb embert hozzák fel, aki képes kezelni azt a félelmet, amivel az ember a szűk aknában való haladáskor szembesül. Renato Navarro elmondása szerint az elsőnek képesnek kell lennie ráadásul arra is, hogy elmagyarázza társainak, hogy miképpen lehetnek úrrá félelmükön. Őt követik majd a sorban a betegek, a végére maradnak a legerősebbek.

Összesen 2 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
StG
2010. október 08. 17:05
Ahhoz képest, hogy karácsonyra ígérték, hamar sikerül lejutni hozzájuk.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!