Októberben szabadulhatnak a chilei bányászok

2010. szeptember 23. 10:57

Egyes információk szerint idő előtt, akár már októberben kiszabadulhatnak a chilei bányászok, akik augusztus elején rekedtek egy bánya mélyén, 700 méterrel a földfelszín alatt. A mentésben résztvevő kanadai cég szerint ezt az időpontot egyelőre felelőtlenség lenne kijelenteni.

2010. szeptember 23. 10:57

Andres Sougarret főmérnök szerint ugyan úgy tűnt, november elején érnek el a mentés utolsó a fázisához, ám most már október második hetét sem tartják kizártnak. A mentés egy harmadik számú fúrófejnek köszönhetően gyorsult fel, amely óránként körülbelül egy métert képes haladni. A gépet működtető vállalat vezetője szerint azonban felelőtlenség az októberi időpont emlegetése. Ugyancsak óvatosságra intett Laurence Golborne chilei bányászati miniszter, aki szerint szintén valószínűtlen, hogy sikerül a munkásokat már november előtt a felszínre hozni.

Egyes vélekedések szerint a politika is beleszólhat abba, pontosan mikor hozzák a felszínre a bányászokat. Sebastian Pinera chilei államfő ugyanis október 15-22 között külföldi körúton vesz részt, viszont már korábban jelezte, hogy személyesen kíván jelen lenni, ha beindítják a mentőkapszulákat, s felhozzák a munkásokat.

 

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!