Rendkívüli!

Békemenet after: közönségtalálkozó Bayer Zsolttal, Mráz Ágoston Sámuellel és Horváth Józseffel szombaton 18 órától

A franciáknál sincs pótlék a lógós gyerek után

2010. június 30. 13:53

Franciaországban is iskolalátogatáshoz kötik a családi pótlék folyósítását, a rendszeres hiányzás a juttatás egy hónapos megvonását eredményezi egy kedden elfogadott törvényjavaslat szerint. Ha azonban újra szorgalmas lesz a diák, szülei visszamenőlegesen is megkapják a támogatást.

2010. június 30. 13:53

A francia parlament által kedden elfogadott törvényjavaslat szerint megvonható a családi pótlék a rendszeresen hiányzó tanulók szüleitől. Maga a módszer nem új Franciaországban, viszont korábban a szankcióval csak a megyei tanácsok élhettek, míg az új jogszabály következményeképpen az ehhez kapcsolódó hatáskör közvetlenül az oktatási intézményekért felelős megyei oktatási vezetőkhöz kerül át.

Első lépésként egy hónapon belüli gyakori hiányzás után az oktatási intézmény vezetője értesíti a megye oktatási vezetőjét. Ő írásban figyelmezteti a családot és segítséget javasol nekik, eközben pedig a megyei közigazgatási vezető a szülőkkel szerződést irat alá a rájuk eső felelősségről. A juttatások kifizetésének tényleges leállítása csak egy újabb hónap hiányzás után történhet meg.

Amennyiben a hiányzásra hajlamos diák a következő hónapban újra komolyan veszi iskolai tanulmányait, családjának a pótlékot visszamenőlegesen is kifizetik.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!