Internetet épít a Google

2010. február 11. 16:25

Az óriáscég új szolgáltatását a szupergyors internet jelenheti, mellyel újabb informatikai területet vonhatna ellenőrzése alá.

2010. február 11. 16:25

Larry Page és Szergej Brin vállalata újabb szeletét kívánja meghódítani az internhethez kapcsolódó iparágaknak: ezúttal az internetszolgáltatók piacán jelenne meg forradalmi innovációval. Ennek keretében első lépésként félmillió amerikai netezőt akarnak ellátni ultra-sebességű üvegszálas internettel.

Az újításról egyelőre nem sok konkrét információ látott napvilágot, így nem tudni, hogy hol, mikor, és milyen áron lesz elérhető. A cég ezzel a lépéssel teljesen új fejezetet nyíthat az internetezésben, hiszen az egy gigabites sebességű szolgáltatással olyan internetes élmények és alkalmazások jöhetnek létre, melyeket ma még egészen szürreálisnak tartunk.

Jelenleg még nagy problémát jelent az FCC, az amerikai szövetségi távközlési hatóság engedélyének megszerzése is, hiszen a Google-t már ma is sok cég támadja, mondván monopolhelyzetre tör az internet több szférájában is. Elemzők arra is rámutatnak, hogy a Google - mely jelenleg a vezető IT nagyhatalom - mennyire dinamikusan próbál meg egyre újabb területekre betörni; legyen az böngésző, operációs rendszer, mobiltelefon, vagy most internetszolgáltatás.

Összesen 6 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
röviden
2010. február 11. 18:29
Abcúg Google!
StavrosMenace
2010. február 11. 17:06
Épp itt az ideje, kár hogy vezetékes, kár hogy itt nem lesz.
de ki az a Gyurcsányi?
2010. február 11. 17:04
nem használok gmélt gdokot jútúbot CSAK A KERESŐT
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!