Ukrán telefonos csalókat kaptak el Budapesten

2023. április 26. 16:29

A két férfi egy dániai hívószámról próbált pénzt kiszedni egy magyarországi bank ügyfeleiből.

2023. április 26. 16:29
null

A rendőrség őrizetbe vette azt a két ukrán férfit, akik több mint 10 millió forintos kárt okoztak egy telefonos csalással – közölte a Police.hu.

Egy bank feljelentést tett a Budapesti Rendőr-főkapitányságon, hogy 2023 márciusa előtt több tucat ügyfelük kapott adathalász linket tartalmazó SMS-eket. A csalók egy dán országhívójú telefonszámot használtak, és összesen 60 ügyfélnek küldtek üzenetet, amelyben az állt, hogy az ügyfél bankkártyája le van tiltva, ezért szükséges a linken keresztül bejelentkeznie a bank oldalára és frissítenie a kártya adatait.

A bank mellett országszerte 19 magánszemély tett feljelentést.

A csalóknak 18 embertől sikerült összesen 3 millió forintot kicsalniuk, mielőtt lebuktak.

A budapesti nyomozók április 4-én fogták el az elkövetőket, két ukrán férfit. A lakásukon tartott házkutatás során a rendőrök tíz okostelefont, két tabletet, egy laptopot, két okosórát, 42 darab SIM kártyát, közel 400 ezer forint értékű hrivnyát, dollárt és dán koronát, továbbá több mint 12 millió forintot érő kriptovalutát foglaltak le. A telefonokon több tízezer magyar teleonszámot tároltak.

A férfiakat előállították, és a Gazdasági Bűnözés Elleni Főosztályon nagyobb kárt okozó, üzletszerűen elkövetett csalás miatt kihallgatták, majd letartóztatták őket.

A nyitókép illusztráció, forrása a Pixabay

Összesen 27 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Xplorator
2023. április 27. 20:59
Frontvonalraküldeni őket. Átlag negyedóra....
johann07
2023. április 27. 10:34
A korrupt ukránok átmenekültek magyarországra. Itt folytatják amit otthon csináltak. Hiába na.Nem lehet csak úgy megváltozni egyik napról a másikra.A szokás nagy úr. Igaz, Zelenszkij? Aljas 1 nép.
Timike78
2023. április 27. 08:59
Magántulajdon szentsége elleni aljas támadás. Öt év kötél, nem kevesebb!
Sclerotic
2023. április 26. 20:41
Hát bizony, hogy az ember "megértse" a cikket, inkább a rendőrség oldalán kell elolvasni a bűnügyi beszámolót...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!