Újabb élelmiszerek árait nyomja le a Lidl

2023. március 13. 17:27

Dúl az árverseny a legnagyobb áruházak között.

2023. március 13. 17:27
null

Hétről hétre újabb és újabb élelmiszerek kerülnek kevesebbe: a német áruházlánc, a Lidl hétfőn jelentette be, újabb termékcsoportokban csökkenti az árakat. A Blikk arról ír, hogy a Lidl Magyarország ismét 70 termék fogyasztói árát csökkentette,

köztük számos, a magyar vásárlók számára olyan fontos pékáru termékekét, mint a félbarna kenyér, a fehér kenyér vagy a méltán népszerű fahéjas tekercs.

A tájékoztatás szerint a pékáruk mellett a baromfirudacskák ára is jelentős mértékben csökkent. A német lánc január eleje óta csökkenti egyes termékeinek árait, eddig már több mint 300 termék árát mérsékelte. Legnagyobb mértékben a tejtermékek, a rizs, a száraztészta árát nyomta le a vállalat. 

Ennek köszönhetően egyes élelmiszerekért már kevesebbet kell fizetni a tavalyi áraikhoz képest.

Tőzsér Judit, a Lidl Magyarország vállalati kommunikációs vezetője úgy fogalmazott, arra törekednek, hogy a vásárlók a lehető legjobb áron tudják megvásárolni a termékeket akár kisebb, akár nagyobb bevásárlásról van szó. A legújabb árcsökkentés értelmében 

  • az 1 kg-os félbarna kenyér ára újra 700 Ft alá csökkent, azaz 50 forinttal olcsóbban 695 Ft-ért vásárolható meg,
  • az 1 kg-os szeletelt fehér kenyér ára szintén 50 forinttal lett olcsóbb, vagyis 899 forintra mérséklődött,
  • a sajttal szórt nosztalgiakifli ára is 20 forinttal csökkent,
  • míg a fahéjas tekercs 10%-kal lett olcsóbb.

Tőzsér szerint jelentős mértékben, 20%-kal csökkent az 1 kg-os kiszerelésben elérhető baromfirudacska ára is, amit mostantól 949 forintért vehetnek meg a vásárlók. Ezen felül jelentős mértékben, 29%-kal csökkent az Alesto kaliforniai dióbél ára is, ami az eddigi 1699 forint helyett 1199 forintért szerezhető be.

Nyitókép: MTI/Földi Imre

Összesen 38 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Osztap Bender
2023. március 19. 19:42
A szentendrei Lidl: Az áruházban totális a káosz, állandó pakolás, a közlekedési utak eltorlaszolva, a pénztáraknál végeláthatatlan sor, a polcok alá dugott árkorlátozott tej, cukor általában sehol, virsliként árult sertésrudacska, egetverő drágaság, heti 30% áremelés. A helyi müezzin pedig reggeltől késő estig ismételgeti, hogy az önkiszolgáló pénztárakat is használhatják bankkártyával a vásárlók. De a vásárlók nem akarják használni, ezért a bosszú a rájuk kényszerített hosszú sorállás. A kenyérszeletelő gépnél hónapok óta nincs zacskó, valamelyik nap sehol sem volt. A bevásárló kocsik tárolója alatt a több hónapos kosz, a szemét, a használt blokkok. Persze nem mindenhol van ez így, a rákosszentmihályi Lidl üzletben példás a rend és a tisztaság, a pénztáraknál sincsenek óriási sorok. Nem az árakat "nyomja" le a Lidl, hanem a pocsék minőségű árut a szerencsétlen vevők torkán. Érdemes a zöldes, penészedő ömlesztett mandarinban gyönyörködni. Gondolom, rendes helyen ezt a malacoknak adják. Szóval illő lenne a valóságról írni, nem lelkendezni a valamikori 270 forintos kenyér több mint 700 forintos mostani árának némi csökkentésén. No meg megírni, hogy a 10 deka lassan csak 8, az 1 kilós "virsli" már csak 80 dekás, de kétszer annyiba kerül mint régebben, a másfél liter már csak 1,25 liter és így tovább. Az olcsóbb kockasajtok is kivándoroltak, talán ukrajnába.
Reszelő Aladár
2023. március 14. 14:53
A szitu az, hogy itt Magyarországon nekünk annyi jár, mindig a bevásárló kocsi negyede. Ha nőnek a fizetések, akkor az árak is velük fognak emelkedni, ha nem jobban. Ugyanannyi termékért mi mindig a mindenkori fizetésünk 30%-át fogjuk a boltban hagyni, amerikában meg ez az arány mindig 10% környéke lesz. Tavaly kicsit túlnyomták a ceruzát és a háború, az árstoppok, a rezsi és a többi ismert ürügy miatt bárminek emelhették az árát ameddig akarták. Illetve pont addig, hogy már elkezdett csökkenni a kereslet és visszaesni a forgalom. Akkor pedig nagykegyesen úgy döntenek, hogy néhány termék árán faragnak kicsit. Főleg ha emiatt többen pártolnak hozzájuk és a konkurencián is lehet ütni egyet. A felügyeletnek kellene rettenetesen szétcsapni közöttük, mert amit előadtak az a piac káros manipulálása volt és közvetve az egész országot megpróbálták lehúzni.
kulszek
2023. március 13. 22:24
Most, hogy rovarliszttel is dúsíthatják, megtehetik hogy csökkentik az árakat.
Türelem
2023. március 13. 21:38
Nem szabad a buzikat támogató Lidlben vásárolni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!