Varju László: Az újabb benzináremelésen is nyerészkedik a kormány!

2023. január 02. 14:30

„Az Árnyékkormány Magyarország egyetlen reménye arra, hogy újra megfizethetővé váljon a tankolás” – olvasható a DK közleményében.

2023. január 02. 14:30
null

Már Ausztriában is olcsóbb a benzin és gázolaj literenkénti ára, mint Magyarországon, ám szerdától újabb hidegzuhany vár az autósokra: tovább emelkedik a benzin és a gázolaj beszerzési ára – olvasható a Varju László kézjegyével ellátott DK közleményben. 

„Az Orbán-kormány már eddig is havi több tízezer forintos megszorítást rakott a magyar emberek nyakába az ársapka eltörlésével, az újabb benzináremelés pedig tovább mélyíti a megélhetési válságot” – írják. 

Az Árnyékkormány szerint meg kell állítani az üzemanyagok további drágulását,

ezért az alap üzemanyagokon lévő 27 százalékos áfát átmenetileg, a jelenlegi piaci helyzet fennmaradásáig 5 százalékra kellene csökkenteni, míg a jövedéki adót a benzin esetében literenként 70 forintra, a gázolaj esetében literenként 20 forintra kellene csökkenteni.

„Azonban az Orbán-kormány magára hagyta a magyar embereket a növekvő benzinárakkal szemben, mert nyerészkednek az üzemanyagokra rakott, Európa-rekorder áfán és a jövedéki adón is. Ezért az Árnyékkormány Magyarország egyetlen reménye arra, hogy újra megfizethetővé váljon a tankolás” – olvasható a közleményben.

(MTI)

Nyitókép: Facebook

Összesen 25 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Brandon the great Negro
2023. január 03. 11:44
Ha Varjú nincs tisztában az üzemanyag adótartamának meghatározásával miért posztol róla? #felkop_alaall
illibernyák
2023. január 03. 08:35
Hova lett az olcsó orosz olaj árelőnye, Magyarország Kormánya? Már most nálunk a legdrágább a tankolás a régióban, és szerdán újabb 10 forinttal drágul a benzin A régióban már most Magyarország az egyik éllovas az üzemanyagok árában: 400 forintos euróval számolva a szomszédos országok mindegyikében alacsonyabb a benzin literenkénti átlagára, mint nálunk – a Holtankoljak.hu szerint még Ausztriában is. Sőt, a lengyel, a bolgár és a januártól 1,53 eurós cseh benzinár is elmarad a magyartól. Hetente frissülő európai üzemanyag ár statisztika: https://energy.ec.europa.eu/data.../weekly-oil-bulletin_hu Benzin árak: https://ec.europa.eu/.../maps.../latest_Oil_Prices_ES95.pdf Dízel árak: http://ec.europa.eu/.../maps.../latest_Oil_Prices_DIE.pdf fizessetek buta fidióták!
HZ72
2023. január 02. 22:43
Komcsi-náci buzi-geci hazaáruló féreg vagy.
Kecskee
2023. január 02. 21:25
Nem kezdik kicsit korán, a választásokra megírt "bezzeg velem arany szökőkút folyna minden háztartásban!" dumákat?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!