Az alvó Joe Bidenre vártak a lengyelek a rakétaincidens után

2022. november 17. 22:47

Varsó nem tudta elérni az amerikai elnököt, de mikor felkelt, bejelentette, hogy a rakéta valószínűleg nem Oroszországból érkezett.

2022. november 17. 22:47
null

Joe Bidenre várt a lengyel kormány, a Bali szigetén rendezett G20-találkozón részt vevő amerikai elnök viszont épp aludt, ezért késlekedtek sokáig Varsóban kedden este lengyel területre hullott rakétáról szóló hírek közlésével – derítette ki a Gazeta Wyborcza lengyel napilap, amit a Telex szemlézett.

Nyomozásuk szerint a lengyel kabinet saját információi és a légterükben tartózkodó NATO-radarrepülőről származó adatok alapján már a két ember életét követelő szerencsétlenség után nem sokkal tisztában volt azzal, hogy a Przewodów területére hulló rakéta egy ukrán légvédelmi rakéta volt, ezt sokáig nem hozták nyilvánosságra.

A kommunikációs zavart az okozta, hogy a varsói vezetők kapcsolatba szerettek volna lépni a Fehér Házzal, de nem tudták elérni Biden elnököt, aki Balin vett épp részt a G20-as csúcson, és az időeltolódás miatt épp aludt. Mikor felébredt, ő jelentette be, hogy a rakéta valószínűleg nem Oroszországból érkezett.

A Gazeta Wyborcza szerint a lengyel kormány Kijevvel is folyamatos kapcsolatban volt, és az ukránok végig ragaszkodtak ahhoz, hogy a rakétát az oroszok lőtték ki.

Nyitókép: AFP

Összesen 47 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
amca
2022. november 18. 10:00
Bidé azonnal reagált : m kdlpw3ü2ö3öüwqpoösö9öwü.
zakar zoltán béla
2022. november 18. 09:39
Alhatna napi 24 órában is.
Boruss Demeter
2022. november 18. 09:05
"...amerikai elnök viszont épp aludt, ezért késlekedtek sokáig Varsóban kedden este lengyel területre hullott rakétáról szóló hírek közlésével..." Ilyenről már hallottam valahol... Megvan! Hitlert sem merték felébreszteni a Normandiai partraszállás hírével. Pedig ez az ügy is volt olyan fajsúlyú...
puszt
2022. november 18. 08:38
Ennek a szösszenetnek mi lenne a végkicsengése? --h Bidennek nem kéne ennyit/semennyit aludni? Amúgy ti magatok írjátok, h amíg aludt, addig is működött Amerika, hisz mikor felkelt, egyből tájékoztatva lett a valószínűségekről... --A lengyelek önszántukból vártak, hisz ők is birtokában voltak a valószínűségekről... Vagy úgy gondoljátok, (azt akarnátok sugallni) h a lengyelek támadási parancsra vártak??? :)))
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!