Újra sztrájkkal fenyegetőzik a Tanítanék Mozgalom

2022. augusztus 24. 21:27

Szeptember 5-től folytatódhatnak a polgári engedetlenségi akciók.

2022. augusztus 24. 21:27
null

A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete jelezte a tanároknak, ha részt szeretnének venni a munkabeszüntetésben, azt csütörtök délutánig jelezzék az oktatási intézményük vezetőjénél. A Tanítanék Mozgalom megjegyezte, amennyiben a kormány nem állítja vissza a tanárok sztrájkjogát és nem emeli a béreket, az új tanév kezdétől beszüntetnék a munkát és folytatnák a polgári engedetlenségi akciójukat. 

Nehezményezik, hogy a kormánytól semmilyen választ nem kaptak a követeléseikre, ám a Belügyminisztérium közölte, 

 

 

minden munkavállalót megillet a sztrájkhoz való jog.

Nyitókép: Balázs Attila/MTI

Összesen 182 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Nuttika
2022. augusztus 27. 03:01
Milyen jól tudod a tananyagot. Nem heti egy vagy kettő testnevelés van már, sok iskola nem tudja máshogy megoldani az osztályok elhelyezését, minthogy kültéri vagy egyéb helyeken is van óra. Mi pl. konditerembe is jártunk, pedig nekünk heti három volt. 14 éves volt a kislány és nekik van úszás. Amúgy gusztustalan, hogy általánosítasz. Mondtam, hogy nem kis hercegnő a lány. Szeret sportolni. Nagyon figyel az alakjára, azt torna nélkül nehezen tenné meg. És annyira figyeltél: nem unokatesóm, annak a lánya. Az unokatesóm - az apja - ha menstruálna, én is nagyot néznék.
hetediknap
2022. augusztus 26. 09:17
Irjanak le egy összeget ,hogy mennyi lenne az annyi .
KBA98
2022. augusztus 25. 16:48
Aki nem azért ment a tanári pályára, hogy tanítson az takarodjon el! Nem tüntetni kell, hanem dolgozni! Senkinek a világon nincs annyi szabadsága, mint neki és visszaélnek vele! Aki nem akar dolgozni az takarodjon el, aki viszont tisztességesen dolgozik azt jól fizessék meg, de ne a tanár találja ki, hogy mit akar tanítani, mert az szüli ezt a balf. helyzetet. Libsiknek takarodó!
Sulammit
2022. augusztus 25. 16:08
Nem "tanítanék", hanem tanítani is fogsz! Mégis mit képzeltek, nem elég, hogy a covid miatt valamelyik szülőnek folymatosan otthon kellett lenni, most megint ne dolgozhasson mindkét szülő? Kötelező ügyelet úgyis van az iskolákban. Mit fog mindehhez szólni az a sok kisgyerek, akik most fogják elkezdeni az első osztályt és a szép új táskájukkal, színesceruzájukkal, füzeteikkel alig várják már az iskolakezdést?! Alig várják már, hogy megtanuljanak írni, olvasni, számolni. Még szerencse, hogy a legtöbb iskolában pedagógusok dolgoznak és nem olyan ápolatlan, repedtsarkú tanítanék nők, mint múltkor. Aki pénzt akar, az dolgozzon is meg érte.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!