Baj van Európa egyik legnagyobb atomerőművében

2022. augusztus 03. 12:02

Jelentett a Nemzetközi Atomenergia-ügynökség.

2022. augusztus 03. 12:02
null

Súlyos helyzet alakult ki a háború miatt a zaporizzsjai erőműben – ezt mondta Rafael Grossi, a Nemzetközi Atomenergia-ügynökség (IAEA) vezetője a Sky News szerint. Sajtóhírek szerint július 20-án támadás érte az erőművet.

– mondta most Rafael Grossi. Kifejtette, hogy az erőműnél – amelyet orosz katonák ellenőriznek, de az ukránokból álló személyzet működtet – az eszközök és alkatrészek szállítása is akadozik, és nem biztosak benne, hogy mindenük megvan, ami a működtetéshez kell.

– fogalmazta meg aggályait Rafael Grossi, majd hozzátette azt is, hogy napról napra veszélyesebbé válik a helyzet, és arra kérte az oroszokat és az ukránokat, hogy engedjenek be külföldi szakértőket a létesítménybe azért, hogy vizsgálatokat végezhessenek ott.

Nyitókép: A szóban forgó atomerőmű. Fotó: Wikipédia

Összesen 41 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
zakar zoltán béla
2022. augusztus 03. 15:07
A bácsi(?) CIA baba?
bagira
2022. augusztus 03. 14:51
Orosz atomerőművekhez orosz szakembert . Ferkó franciákat hívott az erőművet majdnem felrobbantották , sok millióba került orosz szakemberek rendbe tették.
Alcofrybas
2022. augusztus 03. 13:17
Bajban az Ukrajna Projekt? A keverőpulton ilyenkor el kell kissé forgatni a War Fever bizgentyűt, hogy fokozzuk a harci lázat, be lehet izzítani az effektcsatornát, mondjuk egy atomerőmű-katasztófa milyen jól szól már! Parametrikus közép pipa, nagy durranás lesz, mosfigyi!... Áh, nem jött be! Még bejöhet. Kitartás.
XTRO
2022. augusztus 03. 13:07
Mindenki tudja mi a dolga, az ukránok lövik, az oroszok üzemeltetik, persze ez nagyon veszélyes ezért azonnal adják vissza..
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!