Egyenes válasz Brüsszelnek

2022. július 13. 19:05

Az újdonsült Sargentini Asszony egy korrekt szakmai állásfoglalást sem képes összerakni.

2022. július 13. 19:05
null
Varga Judit
Varga Judit

„Az Európai Bizottság kiadta éves jogállamisági jelentését, amely nem ért minket meglepetésként. A magyar kormány a már jól megszokott össztűzben is a higgadt, szakmai párbeszéd pártján áll. Bár a jelentés a korábbi évekhez hasonlóan bizonytalan indexekre, elfogult NGO-kra és előítéletekre alapoz, fontos leszögezni, hogy a Bizottsággal folytatott tárgyalások során egyre bizakodóbbak lehetünk, ugyanis a szakmai párbeszéd most már a megoldásokra koncentrál és nem a problémákra.

Mi maradunk legalapvetőbb testtartásunknál: az őszinteségnél. Hiszen őszintén beszéltünk a problémákról és most őszintén beszélünk a megoldásokról is. Mindeközben Európai Parlament eldöntötte, hogy a háborús időkben is inkább a probléma része marad a megoldás helyett, hiszen a magyar baloldallal jó viszonyt ápoló LIBE-bizottság a mai napon megszavazta Gwendoline Delbos-Corfield jelentését, amelyben a hazánknak járó uniós források megvonását követelik.

Az EP-nél beakadt a lemez, hiszen a jelentésükben válogatás nélkül visszhangozzák a baloldal unalomig ismételt vagdalkozásait a tények és szakmai érvek figyelembevétele nélkül. Ez a hozzáállás igencsak megkérdőjelezi a LIBE-bizottság és Sargentini utódjának a szakmai felkészültségét. Összegezve: az újdonsült Sargentini Asszony amellett, hogy egyes interjúkban hazugságokat és valótlanságokat terjeszt, még egy korrekt szakmai állásfoglalást sem képes összerakni.”

Kiemelt kép: MTI/Soós Lajos

Összesen 129 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Akitlosz
2022. július 14. 19:02
A törvényeket meg Semjén terjeszti be.
fatman
2022. július 14. 14:30
csodálatos nő! imádom!!!
síróbohóc
2022. július 14. 14:06
Hát, nem tudom. Szerintem nem kellene engedni átműttetni az óvodásokat rongyos 5 millió euróért.
csulak
2022. július 14. 13:19
a bruszelitakat nem erdekli a valosag, az iteletet Magyarorszag ellen mar reg meghoztak, nincs mit varni toluk, ideje elinditani a Huxitot, barmibe is kerul !
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!