The Daily Telegraph: Orbán Viktor győzelme katasztrófa Brüsszelnek

2022. április 07. 09:19

A lap szerint európai partnerei egyre inkább kiközösítik Magyarországot.

2022. április 07. 09:19
null

Orbán Viktor miniszterelnök választási győzelme azzal fenyeget, hogy szétzúzza a Vlagyimir Putyin orosz elnökkel szembeni egységes európai frontot, de

a magyar kormányfő eközben az ukrajnai háború nyomán szinte pária státuszba került,

miközben Volodimir Zelenszkij ukrán elnököt, akit legyőzött ellenfelei közé sorolt, háborús hősként tisztelik – írta a Fidesz választási győzelmének hosszabb távú külpolitikai következményeit tárgyaló, a lap weboldalán korábban már megjelent cikkében szerdán a The Daily Telegraph.

Európai partnerei is egyre inkább kiközösítik Magyarországot

A lap szerint egyes elemzők ugyan arra számítanak, hogy Orbán Viktor most különösen magabiztosan kérheti meg együttműködésének árát az Oroszország elleni szankciókról való tárgyalások során az Európai Tanácsban, de erős pozíciója ellenére nem lesz könnyű egyszerre fenntartani a Moszkvával ápolt kapcsolatait és megtartani a Magyarország EU-tagságából fakadó, jól jövedelmező előnyeit. Mindeközben a közeli Orbán–Putyin viszony, illetve a magyar kormány egyebek mellett a sajtószabadság kapcsán megnyilvánuló autoriter hozzáállásának következményeként európai partnerei is egyre inkább kiközösítik Magyarországot – írta a The Daily Telegraph.

Nyitókép: MTI/EPA/AFP pool/Frederick Florin

Összesen 52 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
lofejazagyban
2022. április 07. 12:24
az angolok nem az oroszokat akarják lenyomni, hanem a németeket. Ehhez meg Németország gazdasági tönkretétele kell, aminek része az orosz szálak elvágása. AZ ukránokat pont leszarják.
Ben Jeremiah
2022. április 07. 12:21
Ja. Az európai vezetők nyílt színen kiközösítenek, a háttérben meg telefonálgatnak. Az európai polgárok meg irigykednek
Andris 7 éves
2022. április 07. 11:47
Ti meg saját magatokat közösségi tettétek ki
Rókatündér
2022. április 07. 11:22
". ..de erős pozíciója ellenére nem lesz könnyű egyszerre fenntartani a Moszkvával ápolt kapcsolatait és megtartani a Magyarország EU-tagságából fakadó, jól jövedelmező előnyeit." Ne aggódjatok gyíkok, Dr. Miniszterelnök úr megoldja. ;)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!