Az Európai Gyógyszerügynökség engedélyezte a Pfizer koronavírus elleni tablettáját

2022. január 27. 17:26

A szájon át szedhető tabletta közel kilencven százalékban hatásos a kórházi beutalás és a halál megelőzésében a magas kockázati csoportba tartozó betegeknél.

2022. január 27. 17:26
null

Az Európai Gyógyszerügynökség (EMA) jóváhagyta a Pfizer koronavírus elleni antivirális gyógyszerét olyan felnőttek számára, akiknél nagy a súlyos megbetegedés esélye – számolt be a Reuters. A feltételes jóváhagyás, amennyiben az Európai Bizottság is pozitív döntést hoz, megengedi a tagországoknak, hogy használják a szert. 

Olaszország, Németország és Belgium azon néhány Európai Uniós ország közé tartozik, amely már vásárolt a Pavloxid márkanevű gyógyszerből. Az Egyesült Államok már decemberben engedélyezte a Pavloxid és az (amerikai) Merck hasonló, molnupiravir nevű hatóanyagát. 

A Pavloxid, amely egy két gyógyszerből álló antivirális kezelés, a vállalat klinikai tesztjei szerint közel kilencven százalékban hatásos a kórházi beutalás és a halál megelőzésében a magas kockázati csoportba tartozó betegeknél.  

Nyitókép: Artur Widak / NurPhoto / AFP

Összesen 52 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
pandalala
2022. január 28. 10:59
Gondolom a "Pavloxid"-ot meg Pavlov találta ki.... az a kutyás.. ;)))
Járványfigyelő
2022. január 28. 09:26
PAXLOVID. És nem hasonlít a molnupiravirhez.
krisixty
2022. január 28. 09:02
A Szputnyikot mikor fogják vajon?
Kiscsillag
2022. január 27. 23:35
Ügyes. Az oltásellenes nácik mit lépnek?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!