Vészhelyzet esetén már most is lehet alkalmazni a Pfizer covid elleni tablettáit

2021. december 17. 08:53

A vizsgálatok szerint a tabletta az omikron variáns ellen is hatékony.

2021. december 17. 08:53
null

Az Európai Gyógyszerügynökség (EMA) zöld utat adott a Pfizer által kifejlesztett, koronavírus elleni tabletta vészhelyzeti használatára az Európai Unió tagországaiban – írja az AFP cikkére hivatkozva a Telex. A lap szerint azonban a hivatalos forgalomba hozatali engedélyről még nem döntöttek.

A gyógyszergyártó kedden jelentette be egy 2250 alannyal végzett tesztre hivatkozva, hogy a kísérleti antivirális gyógyszere, a paxlovid 89 százalékkal csökkenti a kórházba kerülések és halálozások esélyét a legmagasabb kockázatú csoportokban,

ráadásul úgy tűnik, hogy a koronavírus omikron variánsa ellen is működik.

Az EMA ajánlása szerint a gyógyszert olyan felnőtteknél lehet alkalmazni, akiknél fennáll a súlyos fertőzés esélye, de nem szorulnak extra oxigénre.

A kép illusztráció. Fotó: MTI



 

Összesen 62 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
duzur
2021. december 19. 10:45
Hát persze, hogy fontos gondoskodni az immunrendszerünk minél jobb müködéséröl. Annakidején amikor a gyermekparalízis járvány tartotta frászban a szülöket, valahogy akkor se müködött a megelözése...
Rugo
2021. december 17. 12:49
A PFIZER GYÓGYSZERE 1 AZAZ EGY PONTON TÁMADJA A VÍRUST, AZ IVERMECTIN EZZEL ELLENTÉTBEN 6 KÜLÖNBÖZŐ PONTON GÁTOLJA A VÍRUST (BELEÉRVE A PFIZER GYÓGYSZER HATÁSÁT IS). A PFIZER ÉPPEN EZÉRT MUTÁNSOKAT FOG TERMELNI! EZ AZ ÜZLETI ÉRDEKE IS.
Rugo
2021. december 17. 10:43
A Pfizer COVID tablettája egy méregdrága Ivermectin utánzat. "A vizsgálatok szerint a tabletta az omikron variáns ellen is hatékony." --- Az Omikron nagyrészt náthát okoz. A Pfizer szélhámosai feltalálták a nátha gyógyszerét - és zsarolják, lefizetik a politikusokat. Egyébként pedig nem próbálták ki megfelelőn, kevés a hatékonyságát bizonyító adat.
MaBaker
2021. december 17. 09:54
"úgy tűnik, hogy a koronavírus omikron variánsa ellen is működik" Csak azt nem teszik hozzá, hogy ezt azért kell kiemelni, mert a vakcinák úgy tűnik nem működnek ellene...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!