Asztma gyógyszert fejlesztő vállalatba vásárolta be magát a Marlboro gyártója

2021. augusztus 18. 21:23

A világ legnagyobb dohányipari cége bejelentette, hogy részesedést vásárol egy légzőszervi gyógyszereket fejlesztő brit cégben.

2021. augusztus 18. 21:23
null

A Philip Morris International, a bevételei alapján a világ második legnagyobb dohányipari cége és a Marlboro gyártója, 22,61 százalékos részesedést vásárolt a Vectura nevű brit légzőszervi gyógyszerfejlesztő cégben – írta meg a Portfolió. A cég többek között asztma-inhalátorokat is értékesít.

A Philip Morris indoklása szerint a Vectura felvásárlása része a cég hosszú távú stratégiájának

és a befektetésnek köszönhetően felgyorsulhat az inhalációs készítmények fejlesztése.

A felvásárlást azonban nem mindenki támogatja, nemrégiben egészségügyi szakértők és jótékonysági szervezetek nyílt levélben arra kérték a Vectura vezetőségét, hogy utasítsák vissza a Philip Morris ajánlatát. Véleményük szerint ugyanis a kutatás-fejlesztési tevékenységet visszaszorítaná, ráadásul etikai kérdésekbe is ütközik.

Nyitókép: MTI/Varga György

Összesen 4 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Dr. Grünfeld Ráhel
2021. augusztus 19. 09:48
Az asztma nem a cigizéstől van.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!