Merkely: Nem észleltek mellékhatásokat, akik megkapták az oltást

2021. január 02. 10:11

A Semmelweis Egyetemen már csaknem kétezer embert oltottak be.

2021. január 02. 10:11
null

December 26. délutánja óta folyamatosan oltják az egészségügyi dolgozókat a koronavírus elleni vakcinákkal – mondta a Semmelweis Egyetem rektora.

Merkely Béla elmondta: csak a Semmelweis Egyetemen már csaknem 2 ezer embert oltottak be. Kiemelte: első nap viszonylag kevesen akartak oltást. Azóta viszont, ahogy egyre többen megkapták az oltást és semmilyen mellékhatást nem észleltek, egyre többen jelentkeznek. A Semmelweis Egyetemen az orvosok mintegy 95 százaléka elfogadja az oltást és a szakdolgozók nagy része is szeretné beoltatni magát – mondta a rektor.   

Ugyanakkor megjegyezte: sokat kell még tenni, hogy a lakosság is minél szélesebb körben elfogadja az oltást és kialakulhasson a nyájimmunitás. Merkely Béla kiemelte: az oltás nemcsak az esetleges megbetegedés elkerülését segíti, hanem szinte száz százalékos védelmet jelent a szövődményes megbetegedés megelőzése szempontjából is.   

A Semmelweis Egyetem rektora szólt arról is, érzik, hogy a koronavírus-járvány hatására felértékelődött az orvosi hivatás és az egészségügyi dolgozók mindennapi munkája, így megnőtt a fiatalok, a most érettségizők érdeklődése az orvosi és egészségtudományi képzések iránt. Ezért minden érdeklődőt várnak a Semmelweis Egyetem január 15-én és 16-án online tartandó nyílt napjára.

(MTI)

Fotó: MTI/Mónus Márton. (Merkely Béla beoltja a Pfizer és a BioNTech által kifejlesztett koronavírus elleni oltóanyaggal Simay Katalin főnővért.)

Összesen 76 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
annamanna
2021. január 02. 17:32
És hol van az oltási terv? Mi alapján és hogyan osztják csoportokra a lakosságot, milyen sorrendben oltják a különböző rizikócsoportokat, hol lehet jelentkezni konkrétan az oltásra, hogyan adnak időpontot, hogyan lehet választani a vakcinák között, vagy jut, ami jut, előzetesen csinálnak-e covid-tesztet vagy bármilyen más egészségügyi tesztet? Legalább nagy vonalakban mire lehet konkrétan számítani? Pl az orosz vakcina esetében már mondták, hogy hetekig előtte-utána nem lehet alkoholt inni, ilyen szempontból is kell előre gondolkozni és értesíteni embereket, esetleg más oltásokkal kapcsolatban is felmerült-e valamilyen megszorítás? A mellékhatásokról milyen formában lehet visszajelzést adni stb stb stb. Hogyan tudják tárolni az oltópontokon a mínusz hetven fokra hűtött oltóanyagot? Nem ártana felnőttként kommunikálni, mindenki erre vár.
HåkanHåkansson
2021. január 02. 16:36
Fiúk, lányok, hölgyek, urak! A vényköteles és néküli gyógyszerekkel mellékelt felvilágosítások világosan leírják, hogy milyen mellékhatásai vannak, mert mindegyiknek van, de azért ezektől függetlenül mindenki beszedi. Nem értem ezt a jajveszékelést a vakcinával szemben!!
Gullwing
2021. január 02. 15:15
Mire eljön a mi időnk, akkor már annyi adat lesz a szakemberek kezében hogy a deviánsok kivételével mindenki megnyugodhat oltár terén.
balbako_
2021. január 02. 14:38
Majd jön a 444, meg a többi szennylap és elharsogják de mind meg fognak halni! És csakugyan ki előbb, ki később, de meg fog halni, de ők ezt előre megmondták!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!