Új csúcson a Bitcoin árfolyama

2021. január 02. 17:59

A Bitcoin értéke több mint háromszász százalékkal nőtt tavaly.

2021. január 02. 17:59

Rekordot döntött a Bitcoin digitális valuta értéke vasárnap – írja a Reuters. Az év elején a kriptovaluta értéke átlépte a harmincezer dolláros határt, befektetői pedig abban reménykednek, hogy hamarosan elterjedt fizetőeszközzé válik majd.

A világ legnépszerűbb digitális fizetőeszközének számító Bitcoin értéke több mint háromszáz százalékkal emelkedett 2020-ban, ami jelentős részben a koronavírus-válságnak is köszönhető.

Nem a bitcoin az egyetlen kriptovaluta, amely látványosan tudta növelni értékét az elmúlt évben. A második legelterjedtebb hasonló valuta, az Ethereum például 465 százalékkal ér többet most, mint egy évvel ezelőtt.

Összesen 25 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
zuriktodor
2021. január 03. 09:41
évekkel ezelőtt beletoltak egy jelképes összeget, majd felnyomják az árfolyamot, így pénzmozgás nélkül is finanszírozhatók bizonyos ügyek. be kellene tiltani és mindenkit megbüntetni, akinek köze van hozzá.
balbako_
2021. január 03. 08:23
Minden ellenzéki város, vagy kerület ezen dolgozik, amikor meg nem akkor cigarettát csempésznek az ellopott javak kiegészítéseként.
krisi
2021. január 03. 00:34
Nem szeretnél vitába keveredni mert ez értelmetlen lenne. Csak arra szerettem volna felhívni a figyelmedet h a bitcoin mellet érvelő cikkeket is érdemes olvasni. Változik a világ és ha már amúgy is bitekkel fizetünk (kártya) akkor az miert nem lehet btc. Abban egyetértünk h mindenki a megtakarításaival úgy gazdálkodik ahogy akar.
Akitlosz
2021. január 02. 21:53
Nekem sohasem fog kelleni ez a kriptaizé, hacsak az államhatalom rám nem kényszeríti. Arra megy el az áramtermelés és a számítógépkapacitás jelentős része, hogy bitcoint "bányásznak". Nem kicsit értelmetlen pazarlás. Ráadásul vírusokkal mások gépein.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!